Naplata sadržaja

Dio sadržaja na Instagramu morat ćemo plaćati

Po uzoru na Twitter, Instagram bi mogao uvesti pretplatnički servis koji će korisnicima omogućiti pristup nekim ekskluzivnim storyjima.
Sci-Tech / Internet | 01. 07. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram više nije aplikacija za dijeljenje fotografija, poručio je u videozapisu prvi čovjek te društvene mreže Adam Mosseri.

Naglasio je kako se žele, na temelju uspjeha konkurentskih aplikacija poput YouTubea i TikToka, više fokusirati na video i zabavu te je najavio da će u budućnosti krenuti s nekim promjenama i eksperimentima s kojim bi korisnicima dali neke nove mogućnosti i bolje iskustvo na Instagramu.

Ono što nije spomenuo, a o čemu se ovih dana govori na mreži, jest potencijalno uvođenje pretplate za korisnike Instagrama.

Naravno, to ne znači da ćete za pristup i korištenje toj mreži u budućnosti trebati plaćati novac, već bi oni koji plaćaju pretplatu dobili pristup nekakvom ekskluzivnom sadržaju. Konkretno, spominje se pretplatnički storyji.

Nešto slično već smo vidjeli na Twitteru koji je najavio opciju super pratitelja kojima je, za određenu novčanu naknadu, dostupan dodatan sadržaj nekih popularnih osoba koje prate.

S pretplatom na ekskluzivne priče Instagram će dobiti još jedan način na koji će monetizirati svoju platformu (za očekivati je da će uzeti proviziju na pretplatu), a prema Tech Cruncheu, razmišljaju i o dodatnim načinima na koje mogu povećati svoju zaradu poput NFT-a, odnosno skupljanja (tj. kupovine) digitalnih memorabilija koje bi se onda pojavljivale u posebnom tabu unutar te mreže.

Na internetu su se već pojavile neke fotografije testiranja ekskluzivnih storyja za pretplatnike za koje su iz te kompanije potvrdili da nisu lažne te kažu kako je riječ o internim testiranjima prototipa koji je još u razvoju, ali koji još nisu dostupni za javno testiranje, prenosi Zimo.

No to je sve što su rekli o tom projektu i testiranjima, tako da nije poznato kada bi ta opcija, odnosno pretplata trebala postati dostupna svima.

Kopirati
Drag cursor here to close