Vjerovali ili ne

CIA pokrenula vlastiti podcast

Američka Središnja obavještajna agencija obavlja po prirodi vrlo tajanstven posao, no u njemu uvijek ima nečega što bi se moglo podijeliti s javnošću. Od sada će to činiti i putem popularnog audio formata.
Sci-Tech / Internet | 28. 09. 2022. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki špijuni zakoračili su u nove, digitalne medije, kako bi bolje komunicirali s javnošću – Središnja obavještajna agencija Sjedinjenih Američkih Država, CIA, od protekloga tjedna tako ima vlastiti podcast.

Njegov je naziv "The Langley Files", prema mjestu Langley u saveznoj državi Virginiji, u kojoj se nalazi sjedište ove agencije, a misija mu je "obrazovati i povezati se s javnošću, dijeliti uvide u zadatke ove agencije, njezine mogućnosti i sposobnosti".

Priče iz života špijuna

Kako kažu iz CIA-e, u njihovom poslu uvijek postoje neke zanimljive priče koje se smiju objaviti, pa će im za to poslužiti popularni kratki audio format.

Najavljeno je kako će epizode podcasta trajati između 15 i 30 minuta, a ono što će se tamo moći čuti bit će drugačije od slike koju Hollywood obično prikazuje u svojim scenarijima, ili one koja se provlači po kuloarskim pričama, prenosi Bug.

A tko to plaća...? CIA, snajka, CIA...

U podcastu će gostovati posebno odabrani gosti, a u prvoj objavljenoj epizodi sugovornik voditeljima je direktor Agencije, Bill Burns.

Njegovo gostovanje ima namjeru "raspršiti neke uobičajene zablude" oko CIA-e, ispričati poneku anegdotu te pružiti uvid u to kakvi ljudi u ovoj tajanstvenoj agenciji rade.

Podcast "The Langley Files" dostupan je na svim popularnim platformama, kao što su Google Podcasts, Apple Podcasts, Transistor.fm ili Spotify.

Kopirati
Drag cursor here to close