Strategy Analytics

Xiaomi postao četvrti najveći proizvođač smartphonea

U prvom kvartalu ove godine vidljiv je podatak da je Xiaomi postao četvrti najveći proizvođač smartphonea u svijetu.
Sci-Tech / Flash | 04. 05. 2018. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtka Strategy Analytics objavila je rezultate svojeg istraživanja tržišta pametnih telefona tijekom prvog kvartala ove godine.

Najveća novost tiče se kineske tvrtke Xiaomi koja je postala četvrti najveći proizvođač pametnih na svijetu pretekavši domaćeg rivala, tvrtku Oppo. Zahvaljujući udvostručenju isporuka s 12,6 na 28,3 milijuna isporučenih uređaja, Xiaomi je uspio dostići tržišni udio od 8,2% (u odnosu na 3,6% udjela u prvom kvartalu prošle godine).

Vodeći Samsung u prvom kvartalu ove godine isporučio je 78,2 milijuna uređaja, što je dovoljno za vodećih 22,6 tržišnog udjela. Apple se i dalje nalazi na drugom mjestu s tržišnim udjelom od 15,1% te rastom isporuka na godišnjoj razini s 50,8 na 52,2 milijuna uređaja, piše Bug.hr.

Kineski Huawei nalazi se na trećem mjestu s 39,3 milijuna isporučenih uređaja i tržišnim udjelom od 11,2%. Oppo je pao na peto mjesto s 24,1 milijuna isporučenih uređaja i tržišnim udjelom od 7% (pad u odnosu na udio od 7,8% udjela u prvom kvartalu prošle godine).

Što se tiče čitavog globalnog tržišta pametnih telefona, u prvom kvartalu godine isporučeno je 345 milijuna uređaja što je pad od 2% na godišnjoj razini (pad je zabilježen ponajviše zbog stagnacije kineskog tržišta pametnih telefona).

Kopirati
Drag cursor here to close