Tko je platio, platio

VIDEO | Tko je odgovoran za godine šutnje o markicama?

Sci-Tech / Flash | 03. 02. 2016. u 10:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prijedlog je poslan, ali on već petu godinu ne završava tamo gdje treba. To je očit nedostatak dobre volje da se prestanu kršiti prava kategorija koje su oslobođenje participacije'', rekao je Marin Bago, predsjednik mreže Naše društvo iz Mostara.

Naime, sve županije, osim HNŽ-a, uskladile su svoje prakse zdravstvenog osiguranja s federalnom razinom te su participacije oslobođeni djeca, učenici, studenti, nezaposleni, socijalne kategorije, umirovljenici s minimalnom mirovinom. No zakazala je, tvrdi mreža Naše društvo, odluka u praksi, pa u HNŽ-u participaciju plaćaju svi, a godinama se čeka na ispravku ove diskriminacije.

Podsjećamo, nakon ovih objava i medijskih pritisaka, Skupština HNŽ-a objavila je kako će se ovo naći na stolu pred zastupnicima.

Tko je odgovoran za dugogodišnje kršenje prava osoba oslobođenih plaćanja participacije? Zašto javnost nije upoznata s činjenicom da je prijedlog nove Odluke o participaciji napisan još 2011. godine? Tko je napisao prijedlog, a tko je bio odgovoran da se prijedlog Odluke uputi u skupštinsku proceduru, pogledajte u prilogu.

Kopirati
Drag cursor here to close