Nakon 18 godina

Uskoro letovi Beograd-Priština

Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2017. u 14:12 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zračna avionska veza Beograd-Priština mogla bi uskoro, nakon 18 godina prekida, biti uspostavljena, objavili su u srijedu beogradski mediji, navodeći da je srbijanska vlada formirala radnu skupinu za normaliziranje zračnog prometa na Balkanu.

Posao te radne skupine bio bi, uz ostalo, i iznalaženje načina za ponovno uspostavljanje komercijalne avio-linije Beograd-Priština, koja je dogovorena sporazumom o normalizaciji odnosa, postignutom u Bruxellesu u travnju 2013. godine.

Radnu skupinu vodit će ministar obrane Zoran Đorđević, a ponovna uspostava zračne veze Beograd-Priština bit će na stolu u dijalogu Beograda i Prištine koji je u tijeku pod pokroviteljstvom EU, jer, kako navode mediji, po sporazumu između Beograda i Prištine "treba riješiti pitanje otvaranja zračnog prostora za civilni promet iznad Kosova, koji je za Beograd trenutno zatvoren".

Preduvjet za otvaranje linije Beograd-Priština je ponovno postavljanje radara za vojne i civilne potrebe na planini Kopaonik, koji je bombardiran tijekom NATO kampanje 1999. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close