Napredak tehnologije

Televizija nije mrtva, ali streaming joj opasno prijeti

Sci-Tech / Flash | 12. 06. 2017. u 06:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Streaming usluge bilježe posljednjih godina velik rast popularnosti i broja korisnika, a gledanje video sadržaja (filmova, serija, i slično) na zahtjev opasno prijeti da po broju gledatelja i sati gledanja prestigne klasičnu, linearnu, televiziju.

Potvrđuje to i najnovije internetsko istraživanje kompanije GlobalWebIndex provedeno na gotovo 73 tisuće ispitanika.

Podaci dobiveni anketiranjem na Internetu pokazuju da 73% ljudi i dalje barem jednom tjedno gleda linearnu televiziju i prati njezin program onda kada ga TV kuće emitiraju.

Čak 40% ispitanika pretplaćeno je i barem jednom tjedno gleda video sadržaje na nekoj od streaming usluga poput Netflixa.

Između ova dva podatka smjestio se i broj onih koji gledaju program s klasične televizije, ali ne dok ga se emitira, već "nadoknađuju" propušteno i televizijski program barem jednom tjedno gledaju putem Interneta na zahtjev – takvih je prema ovom istraživanju u svijetu 49%.

Mlađi korisnici (u dobi 16-24 godine), koji su predvodnici u konzumiranju sadržaja s raznih digitalnih platformi, pritom manje redovno gledaju linearnu televiziju – to tjedno čini njih tek 59%.

Kopirati
Drag cursor here to close