Samsung smiruje

Problem ''crvenog zaslona'' na Galaxyju S8 je lako rješiv

Sci-Tech / Flash | 20. 04. 2017. u 14:44 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Galaxy S8 Red Screen'' je posljednja dva dana najtraženiji pojam na pretraživačkom servisu Navera, jednog od najpopularnijih portala u Južnoj Koreji. Zemlja koja je svijetu podarila toliko dobrih i kvalitetnih uređaja iz majstorske radionice Samsunga otvorila je raspravu koja je, kao što to obično biva, otišla na razinu koji nudi apokaliptični scenarij za Samsung.

Nakon prošlogodišnje katastrofe i potpunog debakla Samsung Note 7 uređaja, na kojima su eksplodirale baterije, što je rezultiralo povlačenjem kompletne serije s tržišta, Samsung jednostavno više nema pravo na grešku. I naravno da se odmah počelo špekulirati da i Samsung Galaxy S8 i S8 Plus modeli imaju tvorničku grešku, zbog koje je zaslon ''crvenkast'' što je prijavio popriličan broj korisnika u Južnoj Koreji, iako nije precizirano o kojem se točno broju radi.

Srećom po Samsung, čini se da je riječ o lažnoj uzbuni i navodni problemi sa zaslonom mogu se brzo i jednostavno otkloniti podešavanjem postavki u samom pametnom telefonu, piše Zimo.co.

Glasnogovornik Samsunga je nakon brojnih upita tehnoloških portala iz Južne Koreje, ali i drugih zemalja u priopćenju objasnio: ''Svi Samsungovi uređaji prolaze vrlo strog proces testiranja kako bi zadovoljili najvišu razinu standarda kvalitete. Naš 'Infinity' zaslon na Galaxy S8 i S8 Plus uređajima je izvrstan, Super AMOLED tehnologija omogućuje sasvim novi doživljaj i iskustvo korištenja zaslona, odnosno reprodukcije boja. Zaslon ima mogućnost prilagodbe na vanjsko osvjetljenje, stoga ako netko od korisnika misli da zaslon nije ispravan i čini mu se da je 'crvenkast' dovoljno je koristiti postavke koje omogućuju korekciju''

Za to je potrebno otvoriti izbornik Settings > Display > Screen Mode > Color balance i podesiti parametre zaslona onako kako želite.

Nema razloga ne vjerovati da je doista riječ o postavkama, a ne o tvorničkoj grešci koja bi označila početak nove afere vezane uz Samsung pametne telefone. Zapravo, konačan odgovor bi trebao stići u sljedećim tjednima, kada će početi masovnija isporuka Galaxy S8 i S8 Plus uređaja.

Trenutačno sve izgleda kao lažna uzbuna i bespotrebna panika.

Kopirati
Drag cursor here to close