Još malo ...

Pristižu detalji novog Samsunga S8

Sci-Tech / Flash | 25. 01. 2017. u 10:22 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Samsungov flagship smartphone Galaxy S8 imat će dvije veličine, skener šarenice i veći, "beskrajni" zaslon, kažu neimenovani insajderi za Guardian.

Veličine zaslona bit će oko 5 te 6 inča. Veličine samih uređaja bit će jednake ili manje u odnosu na prijašnje inačice ovog smartphonea, ali će zasloni biti veći. Zasloni će također biti "beskrajni", što znači da će prekrivati većinu pročelja uređaja - dva izvora kažu da na prednjoj strani čak nije bilo mjesta za logo. Izvori su također rekli da zasloni biti zaobljeni na bočnim rubovima, slično kao na Galaxy S7 Edgeu, prenosi Večernji list. 

Više izvora reklo je da je skener za otiske prstiju prebačen na stražnji dio uređaja. Galaxy S8 također će imati tradicionalni 3,5-milimetarski ulaz za slušalice, za razliku od aktualnog modela iPhonea. Skener šarenice, koji će korisnicima omogućiti da očima otključavaju uređaj i odobravaju kupnje, već je bio predstavljen na Samsungovu phabletu Galaxy Note 7, koji je povučen nakon razvikanih problema sa samozapaljenjem.

Kamera bi trebala biti slična, ali poboljšana u odnosu na Galaxy S7, a S8 imat će i novi procesor te ugrađeno 64 GB memorije s mogućnošću proširenja microSD karticom do 256 GB.

Galaxy S8 bit će predstavljen krajem ožujka, a u prodaju će krenuti oko 21. travnja, iako je prvotno bilo planirano da bude predstavljen u veljači na Mobile World Congressu u Barceloni. Do odgode je, piše Guardian, došlo zbog fijaska s Noteom.

Kopirati
Drag cursor here to close