Znanstvena konferencija

"PR day Mostariensis" u Mostaru: Konferencija koja promovira profesiju odnosa s javnošću

Sci-Tech / Flash | 24. 11. 2016. u 14:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 28. i 29. studenoga održat će se Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "PR day Mostariensis" u organizaciji Studija odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, agencije Media res i Udruge studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta PRUMO.

''Ključ konferencije je predstavit i promovirati profesiju odnosa s javnošću te profesiji dati dubinu kroz istraživanja unutar naše profesije i unutar onoga što teoretski izučavamo, ali i kroz praktičan rad'', kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, predsjednik Organizacijskoga odbora Konferencije i dekan Filozofskoga fakulteta.

Po njegovim riječima, Filozofski fakultet ima namjeru dati Konferenciji znanstvenu i stručnu dubinu, prije svega kroz istraživačke projekte.

Konferencijom se želi pokazati da su odnosi s javnošću ozbiljna znanstvena disciplina i ozbiljan komunikacijski proces, istaknuo je Tomić, dodavši kako će se na Konferenciji predstaviti iskustva praktičara iz BiH koji se svakodnevno susreću s izazovima odnosa s javnošću.

''Ne krijem kako ova konferencija ima za cilj biti lider ovakvoga oblika tematiziranja i problematiziranja odnosa s javnošću u BiH, a vrlo brzo 'al pari' nekim drugim stranim konferencijama i festivalima. Želimo biti lideri, ne samo u Mostaru, već i u BiH i regiji, jer imamo kapacitet i to ćemo, uvjeren sam, i postići'', istaknuo je Tomić.

Direktor Agencije Media res i član Organizacijskoga odbora Ivan Glibo kazao je kako su na Konferenciju pozvan predavači, renomirani stručnjaci iz oblasti odnosa s javnošću i komunikologije iz BiH i Hrvatske.

Među predavačima bit će prof. dr. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti Zagreb, dekan Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment Zagreb dr. Damir Jugo, osnivač i CEO tvrtke Manjgura d.o.o. Zagreb Krešimir Macan, pročelnik odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku Đorđe Obradović te osnivačica i CEO tvrtke Viamedia Sarajevo Vesna Beganović.

Prvoga dana Konferencije, 28. studenoga, u 16 sati, bit će predstavljeni rezultati istraživanja stanja struke odnosa s javnošću u BiH, kojeg su proveli nastavnici, suradnici i studenti Studija odnosa s javnošću mostarskog Filozofskog fakulteta.

Po riječima voditelja Studija odnosa s javnošću Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. Ilije Muse, to istraživanje dat će odgovor na pitanje kakav je situacija u BiH kada su u pitanju odnosi s javnošću te ponuditi smjernice za budući razvoj te discipline.

Kopirati
Drag cursor here to close