80% pametne telefone

Mobitele koristi peti milijardi ljudi

Sci-Tech / Flash | 16. 06. 2017. u 18:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hootsuite, kanadska platforma za upravljanje društvenim mrežama i servisima, objavila je još jedno u nizu svojih We Are Social izvješća koje se bavi trendovima na tržištu digitalnih tehnologija.

U izvješću stoji kako oko 67% svjetske populacije ili 5 milijardi osoba u cijelom svijetu koristi neki mobilni uređaj. Pritom je pametne telefone koristilo oko 80% osoba.

Broj aktivnih korisnika društvenih mreža sada predstavlja udio od 36%, s time da Facebook bilježi pad broja aktivnih korisničkih računa od 2,5% (ili 50 milijuna korisničkih računa) u odnosu na broj računa prije nekoliko mjeseci, piše Bug.hr.

Ipak Facebook bilježi dobre rezultate u SAD-u (rast od 5% ili 11 milijuna korisničkih računa na ukupno 230 milijuna korisničkih računa), Ukrajini (zbog zabrane tamo konkurentske ruske društvene mreže VKontakte) i Indoneziji (gdje je zabilježeno 117 milijuna aktivnih korisnika).

U Kini dominiraju lokalni servisi kao što je na primjer WeChat koji je u posljednjih šest mjeseci dobio 80 milijuna novih korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close