Sveučilište u Mostaru

Marko Džoić novi predsjednik Studentskog zbora

Sci-Tech / Flash | 06. 12. 2016. u 16:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru je Marko Džoić.

U prostorijama Rektorata Sveučilišta danas je nastavljena konstituirajuća sjednica Predsjedništva novog, 17. po redu saziva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Za predsjednika Zbora, glasovima 13 članova, odabran je Marko Džoić, student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti. Njegova protukandidatkinja Tonina Ibrulj ostvarila je 7 glasova.

Za zamjenika predsjednika odabran je Slaven Ivančić sa 14 glasova ZA, dok je 6 članova bilo suzdržano.

“Nakon današnje sjednice ne smije biti poraženih u Predsjedništvu Studentskog zbora, već svi moramo biti pobjednici i daljnji rad Zbora unaprijediti na način da se sve odluke donose dogovorom i konsenzusom”, poručio je novoizabrani predsjednik Džoić.

Džoić je naglasio kako će novi saziv studentima vratiti Studentski zbor, jer on njima i pripada, a da će u rad Studentskog zbora uključiti veliki broj studenata sa svih fakulteta.

“Želimo da studenti osjete promjenu u izboru novog vodstva Studentskog zbora, jer će novi saziv Studentskog zbora biti posvećen rješavanju statusnih prava studenata, njihovog položaja, ali donijeti novu kvalitetu života i rada studenata Sveučilišta u Mostaru”, dodao je.

Sjednici je nazočilo 20 novoizabranih predstavnika i zamjenika svih sastavnica (fakulteta) pri mostarskom Sveučilištu.

Na narednoj sjednici bit će predstavljen Plan i program rada XVII. saziva Predsjedništva Studentskog zbora, kao i proračun za narednu godinu na potpuno otvoren i transparentan način iz kojeg će biti vidljiva želja za jedinstvenim Studentskim zborom, kao i bolja organizacija i rad.

Sve što Studentski zbor bude radio u narednom razdoblju mora biti na korist svim studentima Sveučilišta u Mostaru, ali i široj društvenoj zajednici kroz različite zajedničke projekte i aktivnosti, priopćio je Studentski zbor.

Kopirati
Drag cursor here to close