BiH na europskom dnu

Hoće li novi zakon olakšati život bubrežnim bolesnicima?

Sci-Tech / Flash | 14. 07. 2017. u 13:35 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Lidija Bradara izrazila je spremnost staviti na dnevni red sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH zakone koji će dijaliziranim i bolesnicima s transplantiranim organima olakšati svakodnevnu borbu s bolešću te poboljšati kvalitetu života.

Bradara se danas sastala se s predsjednikom Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislavom Žuljevićem. Na sastanku koji je održan na inicijativu predsjedateljice Bradara razgovaralo se o problemima s kojima se svakodnevno susreću bubrežni bolesnici te načinima kako poboljšati kvalitetu življenja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika u Federaciji BiH.

''Zakoni koji su od životnog značaja za pojedine kategorije ljudi uvijek će imati prednost što znači da će se naći na dnevnom redu čim ih Vlada Federacije BiH utvrdi i uputi u parlamentarnu proceduru'', istaknula je Bradara.

Predsjednik Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH Tomislav Žuljević, izrazio je zadovoljstvo nakon sastanka s predsjedateljicom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, a posebice pokazanom voljom i spremnošću da pomogne kategoriji bolesnika za čije se interese bori Udruženje.

''Naše Udruženje okuplja više od 80 posto ukupnog broja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika u Federaciji BiH. Puno nam znače pokazani interes i volja da se zakoni koji mogu poboljšati naš položaj nađu na dnevnom redu Parlamenta Federacije BiH'', istaknuo je Žuljević.

Nakon održane javne rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna zakona o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja, od Vlade Federacije BiH se očekuje da u formi Prijedloga dostavi Parlamentu FBiH spomenuto zakonsko rješenje. Njegovo usvajanje i provedba ocijenjeni su ključnim za poboljšanje kvalitete življenja više od dvije tisuće bubrežnih bolesnika u Federaciji BiH od kojih mnogi spas vide u transplantaciji po kojoj je BiH nažalost, na samome dnu u Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close