Virtualna realnost

Googleov VR uređaj Daydream stiže u prodaju

Sci-Tech / Flash | 03. 11. 2016. u 07:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zajedno s nedavnim predstavljanjem svojih novih mobilnih telefona Pixel Google je predstavio i novi naglavni set za virtualnu stvarnost – Daydream.

Za razliku od svih ostalih konkurentskih uređaja, ovaj je izrađen od tekstila koji bi trebao osigurati udobnost prilikom korištenja. Velika je to ergonomska promjena u odnosu na Googleove prve VR naočale Cardboard koje su bile izrađene od kartona.

Danas je Daydream dobio i službeni datum izlaska na tržište. Od sljedećeg četvrtka, 10. studenoga, Daydream će biti moguće kupiti u SAD-u, Kanadi, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Njemačkoj, javlja Bug.hr.

Cijena će mu biti 79 dolara, ili 69 eura, kako vam je draže. Za korištenje ovog naglavnika bit će potrebno nabaviti i neki od kompatibilnih mu mobitela s Androidom – naravno, Google preporučuje da to bude neki od Pixela.

Sljedećih bi tjedana Google trebao pokrenuti i nekolicinu aplikacija sa sadržajima ekskluzivno izrađenima za Daydream – o kojima su detaljno izvijestili ovdje.

Bit će tu svačega, od videa na servisima YouTube i Hulu, preko VR igara, aplikacija za distribuciju vijesti, istraživanje svemira ili pak servis Google Street View – a sve prilagođeno doživljaju virtualne stvarnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close