Pametni satovi

Apple prestigao Švicarce i postao najveći proizvođač satova

Prema tvrtki IDC, Apple je u posljednjem kvartalu prošle godine isporučio više Apple Watch pametnih satova nego što je iznosila ukupna prodaja švicarskih proizvođača satova
Sci-Tech / Flash | 08. 02. 2018. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema podacima tvrtke IDC i drugih tvrtki, četvrti kvartal prošle godine bio je najuspješniji kvartal za Apple Watch seriju pametnih satova od njihova prvog pojavljivanja na tržištu.

Direktor za istraživanju u IDC-u, Francisco Jeronimo, navodi kako je Apple s isporukama Apple Watch satova u posljednjem kvartalu prošle godine nadmašio ukupnu prodaju koju su zabilježili švicarski proizvođači satova u istom razdoblju, piše Bug.hr.

Sukladno podacima tvrtke Canalys, tvrtka iz Cupertina je tijekom čitave 2017. godine isporučila između 17,4 i 18 milijuna Apple Watch satova, što je rast od preko 50% u odnosu na 12 milijuna satova isporučenih tijekom 2016. godine.

Oko 48% isporuka su činili najnoviji Apple Watch Series 3 modeli, a 52% Apple Watch Series 2 ili stariji modeli. Što se tiče Series 3 modela,13% kupaca je odabralo model s LTE povezivošću, dok je 35% kupaca odabralo osnovni model s GPS-om i Wi-Fi povezivošću.

Kopirati
Drag cursor here to close