Bogat urod

Mostar: Osnovci u dvorištu škole ubrali 30 kg maslina

Prvu berbu imali su prošle školske godine, a sudeći prema ovogodišnjoj količini uroda, koji je višestruko premašio lanjski, iduća berba trebala bi, osim za degustaciju, rezultirati i prvim uljem za prodaju.
Sci-Tech / Flash | 27. 10. 2019. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maslinarsko - ekološka sekcija osnovne škole 'Silvije Strahimir Kranjčević' iz Mostara je u petak imala pune ruke posla. Naime, učenici sekcije uz pomoć 5.1 odjela i učitelja Velimira Kožulja sudjelovali su u drugoj berbi u školskom masliniku.

Dolaskom nove ravnateljice Darije Stojčić, strastvene botaničarke i zaljubljenice u prirodu, ova je škola doživjela stvarni procvat.

Kao rezultat izvrsnih školskih projekata, nižu se i brojni uspjesi i priznanja te je, između ostalog, upravo ravnateljica idejna začetnica i pokretačica maslinarsko - ekološke sekcije, koja je s radom krenula 2016. godine. Sadnice masline prikupili su putem različitih donacija, a maslinik 'Kranjčević' trenutno broji 104 stabla masline.

Prvu berbu imali su prošle školske godine, a sudeći prema ovogodišnjoj količini uroda, koji je višestruko premašio lanjski, iduća berba trebala bi, osim za degustaciju, rezultirati i prvim uljem za prodaju. Bljesak.info neslužbeno saznaje kako su djeca ubrala oko 30 kg maslina.

Daljnji razvoj maslinika 'Kranjčević', razvijanje ljubavi prema prirodi i poticanje poduzetničkog duha, osvještavanje mladih o važnosti zaštite i očuvanja prirode te osiguravanje sredstava učenicima slabijeg imovinskog stanja su ciljevi za budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close