Procurilo

Srpska strahuje, Tužiteljstvo negira: Spremne lisice za Dodika?

Vijesti / Flash | 28. 01. 2016. u 10:33 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH nije 14. siječnja izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, potvrdio je glasnogovornik državnog tužiteljstva Boris Grubišić.

Naime, agencija Srna objavila je informaciju kako je Tužiteljstvo BiH izdalo spomenutu naredbu te upozorila kako je ''iz Republike Srpske u više navrata ukazivano da je rad Suda i Tužiteljstva BiH politički motiviran, te da njime upravlja strani državljanin Hasan Pleh''.

No, Grubišić demantira navode.

''To nije naša informacija i nije točna. Nemam komentare na takve informacije'', rekao je.

S druge strane, Narodne novine navode da se ''u Republici Srpskoj ovih dana očekuje akcija SIPA-e, koja će po nalogu Tužilaštva BiH biti pandan spektakularnom uhićenja lideru SBB-a Fahrudina Radončića''.

Pozivajući se na izvore bliske pravosudnim institucijama BiH u Sarajevu, Narodne novine navode kako bi uhićenje ''visokopozicioniranog dužnosnika iz RS predstavljalo pokušaj da se umiri bošnjačka javnost, poslije određivanja pritvora lideru SBB-a, koji je nesumnjivo najveći dužnosnik iz bošnjačkog političkog korpusa, koji je s lisicama na rukama ušao u prostorije Tužiteljstva i Suda BiH''.
''Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji se u javnim istupima otvoreno miješa u rad pravosuđa, zajedno s liderima stranaka Saveza za promjene, odavno koordinira aktivnosti, koje za cilj imaju dovođenje predsjednika RS Milorada Dodika pred pravosuđe BiH'', navode Narodne novine.

U tekstu se navodi kako se neće uopće gledati ima li dokaza o djelu koja će se Dodiku staviti na teret.

''Ne mora to biti neka krupna afera, bitno je da čovjek koji se sumnjiči bude na visokoj poziciji'', rekao je neimenovani izvor, koji ''ne isključuje mogućnost da to bude i predsjednik RS Milorad Dodik''.

Kopirati
Drag cursor here to close