Radovi počinju uskoro

Poplave prolongirale otvaranje semafora na vrhu Avenije

Vijesti / Flash | 09. 07. 2014. u 10:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Raskrižje ''Vrh Avenije'' trebalo je dobiti moderne semafore početkom ljeta, no radovi nisu ni započeli.

''Procedura izbora izvođača radova je dugotrajna u Zakonu o javnim nabavkama, iz tog razloga se malo produžilo postavljanje semafora. Jedan od kandidata koji je bio pretendent za ovaj projekt je iz Doboja, a Doboj su zadesile ove katastrofalne poplave, pa smo iz tog razloga morali prolongirati početak radova'', rekao je za Bljesak.info stručni savjetnik u Odjelu za urbanizam i građenje Gradske uprave, Dražen Vrljić.

Naglasio je kako se u sljedećem razdoblju očekuje početak radova, no o točnom datumu za sada još ne može govoriti.

''Točan datum početka radova sada ne mogu odrediti. No, u četvrtak i petak izvođač radova će doći na lice mjesta i dogovoriti ćemo se kada počinju radovi na postavljanju semafora'', nadodao je Vrljić.

Podsjetimo, Vrljić je ranije u izjavama za medije najavio kako će ovaj semaforski sustav, za koji ranije nije bilo novca, prilikom rekonstrukcije spomenutog raskrižja, biti moderan s tipkalima za slabovidne osobe te s invalidskim prijelazima.

I policija je od Gradske uprave tražila da se to raskrižje regulira bolje nego do sada, jer su u zadnjih pola godine evidentirali više prometnih nesreća na tom dijelu, u kojima je teže oslijeđeno pet osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close