Javno zdravstvo

Kraj priče: Laboratorij opet bez voditelja, Ivanković na 'nižem' radnom mjestu

Vijesti / Flash | 20. 04. 2016. u 10:17 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije prošlog je tjedna naložilo pravnoj službi da se voditeljica Kemijskog laboratorija Dalila Ivanković premjesti na mjesto sukladno njezinoj izobrazbi i radnom iskustvu.

Tako je priča oko nezakonitog imenovanja Ivanković na mjesto za koje nije imala ni odgovarajuću stručnu spremnu ni iskustvo, a na koje je zaposlena po natječaju iz 2008. godine, konačno dobila svoj kraj.

Istodobno, Kantonalni sud Mostar je donio presudu u predmetu u kojem je direktor Eniz Čolaković tužio bivšeg predsjednika sindikata radnika Zavoda te novinarku urednika mostarskog Dnevnog lista za klevetu proglasivši je neutemeljenom.

Naime, ranije smo objavili kako je Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a na sjednici održanoj krajem ožujka odlučilo da voditeljica laboratorija za ispitivanje kvalitete vode Dalila Ivanković nije mogla biti zaposlena na tu poziciju.

Potom je, nakon što je prošloga tjedna županijsko Ministarstvo zdravstva zaprimilo zaključke Vijeća, direktoru Zavoda Čolakoviću naloženo da ju rasporedi na radno mjesto sukladno uvjetima koje ona ispunjava. Također, naloženo je pravnoj službi da dopuni pravilnik o unutarnjoj organizaciji sa zvanjima stečenim po bolonjskom procesu. Upravo je to, podsjećamo, bio jedan od razloga zbog koje Ivanković nije mogla biti imenovana na spomenutu poziciju.

Podsjećamo, uposlenici Zavoda negodovali su nakon što je na mjesto voditeljice Laboratorija imenovana Ivanković po natječaju iz 2008. godine tvrdeći kako njezina stručna sprema i činjenica da je mjesec dana nakon diplomiranja postavljena na tako važnu poziciju ne odgovaraju nalozima u Pravilniku.

Radnici su optužili direktora za nepotizam, no direktor je tvrdio kako ne poznaje od ranije uposlenicu iako prepiska na Facebooku dokazuje drugačije. Istodobno, tvrdio je kako na Zavodu za zapošljavanje nioje bilo ljudi s odgovarajućom spremom koji bi zadovoljili potrebe Zavoda za voditeljem laboratorija. No, iz Zavoda za zapošljavanje i to je demantirano.

Istodobno, radnici su Županijskom tužiteljstvu u Mostaru podnijeli kaznenu prijavu protiv Čolakovića zbog zloupotrebe položaja. Unatoč više od mjesec dana čekanja, portalu Bljesak.info iz županijskog Tužiteljstva, unatoč obećanjima, nije potvrđeno je li prijava zaprimljena.

Kopirati
Drag cursor here to close