Nestalo i struje

Bura propuhala Mostar: Vjetar čupao stabla, semafore...

Vijesti / Politika | 31. 12. 2014. u 18:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olujna, na udare i orkanska bura nije zaobišla Mostar. Nakon snijega koji je pao prije nekoliko dana, prostorom Hercegovine hara jak vjetar koji nosi i obara sve pred sobom.

Kao što su meteorolozi i najavili, ciklona koja je 'pogodila' Balkan donijela je minuse gotovo posvuda. Vjetar je u Mostaru dostizao velike brzine, te je tijekom srijede prevrnuo prikolicu kamiona na mostu 'Hasana Brkića'.

Međutim, to nije sve. Oboren je i semafor u naselju Tekija, te je iz korijena iščupano nekoliko stabala na Bišću polju. Bilo je problema i u opskrbi električnom energijom. Prigradsko naselje Ortiješ je više od sat i pol vremena bilo bez struje. Vjetar je nosio i zaštitne ograde na nekoliko mostarskih gradilišta.

Također oko 19:30 sati u Vrapčićima je došlo do prekida opskrbom električnom energijom.

Prema navodima meteorologa U četvrtak, 1. siječnja 2015., u Bosni i Hercegovini veći dio dana bit će pretežno vedro. Više oblačnosti se očekuje na sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne postupno se očekuje naoblačenje sa sjevera.

Vjetar će u Bosni biti slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini se očekuje jaka bura, koja će krajem dana postupno slabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između - 17 i - 11 stupnjeva, na jugu Hercegovine od - 7 do - 3 °C, a na planinama i do - 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između - 9 i - 4 stupnja, a na jugu Hercegovine od 0 do 4 stupnja.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputstva dana od strane nadležnih tijela'', stoji u upozorenju.

Kopirati
Drag cursor here to close