Želi sve Sirijce u Siriji

Assad: Neki od izbjeglica "definitivno" su teroristi

Vijesti / Flash | 10. 02. 2017. u 15:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komentirajući jedno od najspornijih pitanja američke politike - opasnost koju predstavljaju za zemlje domaćine neki od 4,8 milijuna ljudi koji su pobjegli pred sirijskim građanskim ratom - sirijski predsjednik Bashar al-Assad izjavio je za Yahoo News da su neki od izbjeglica "definitivno" teroristi.

U ekskluzivnom intervjuu za Yahoo News u predsjedničkom uredu u Damasku, Assad je kazao da je zabrana ulaska izbjeglicama u zemlju koju je naredio predsjednik Donald Trump - dio izvršne naredbe koja je izazvala prosvjede širom svijeta i osporena je pred saveznim sudom - "američko pitanje" u kome ne bi zauzimao stranu. Upitan, međutim, da li su neki od onih koji su pobjegli u savezništvu s teroristima, Assad je brzo odgovorio: "Definitivno".

''Možete pronaći to na internetu. Ti teroristi u Siriji nose mitraljeze i ubijaju ljude, a predstavljaju se kao miroljubive izbjeglice u Europi ili na Zapadu".

Kazao je da ne može procijeniti koliko bi moglo biti takvih ljudi, ali je dodao da "nije potrebna značajna brojka kako bi počinili zvjerstva". Naglasio je da je napade od 11. rujna izvelo manje od 20 terorista, "od možda više milijuna imigranata u Sjedinjenim Državama. Stoga nije riječ o brojkama, riječ je o kvaliteti, riječ je o namjerama".

Govoreći o budućnosti 4,8 milijuna sirijskih izbjeglica, Assad je kazao: "Za mene je prioritet vratiti te građane u njihovu zemlju, a ne pomoći im da se rasele".

 

Kopirati
Drag cursor here to close