Opet glavna priča

Sudac Valjić (pre)često u centru pažnje

Sport / Nogomet | 27. 10. 2013. u 12:10 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski ostao je bez tri boda protiv Olimpica kada je sudac Ognjen Valjić dosudio jedanaesterac za goste nekoliko minuta prije kraja utakmice.

U domaćem taboru imali su ogromne pritužbe na Valjićevo suđenje, iako je trener Branko Karačić bio “diplomatski” nastrojen poslije utakmice.

Ne bih komentirao jedanaesterac jer iz svog položaja nisam imao najbolji pogled, ali treba hrabrosti dosuditi takav jedanaesterac u samoj završnici utakmice. Volio bih kada bi i drugi suci imali hrabrosti dosuditi penale u našu korist”, komentirao je Karačić poslije utakmice, aludirajući na nedosuđeni jedanaesterac za Zrinjski tijekom utakmice prošlog kola u Zenici.

S Valjićem Mostarci nisu bili zadovoljni ni nakon što je odsudo prvu utakmicu polufinala Kupa kod Željezničara (0:0), jer nije dosudio jedanaesterac za goste u završnici, iako zaboravljaju da im je isti sudac 2011. godine dosudio jedanaesterac protiv Čelika u 93. minuti utakmice iz kojeg su pogodili za pobjedu 1:0.

Valjić je bio često u medijima prošle sezone. Prvi je prekinuo utakmicu zbog transparenta na tribinama (Sarajevo – Leotar), ali i zbog uvreda s tribina (Velež – Široki Brijeg).

Mladi banjalučki sudac doista je često u centru pažnje, samo što nije jasno da li zbog doslovnog praćenja pravila i uputa Saveza ili što jednostavno voli biti u centru pažnje.

Kopirati
Drag cursor here to close