Jedinstven projekt

Bljesak.info predstavlja Vam kartu kanti za smeće u Mostaru

Vijesti / Politika | 21. 08. 2014. u 10:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako pomislite na ekologiju, čistoću i kulturu, baciti obični papirić u kantu za smeće u Mostaru ponekad je pravi izazov. Postoje ulice koje možete prijeći uzduž i poprijeko a da ne pronađete kantu za otpatke. Zato ćete pronaći male deponije. I one malo veće.

Stoga je portal Bljesak.info odlučio pomoći svima onima koji otpad iz džepova ne žele baciti na ulicu, pa je napravio kartu kanti za smeće u Mostaru.

Trudili smo se zabilježiti sva mjesta na kojima su postavljene kante, a ukoliko smo koju preskočili, pozivamo Vas da nam pošaljete lokaciju i fotografiju, a i mi ćemo nastaviti ovu akciju.

Mnogi će reći kako tamo gdje nema kanti postoje kontejneri, ali je činjenica da je veliki broj kontejnera postavljen tamo gdje im nije mjesto i da nikako ne bi trebali biti na pločnicima, zelenim površinama, ispred ulaza, na pješačkim prijelazima i parkinzima.

Podsjećamo, portalu Bljesak.info nedavno je iz Gradske uprave rečeno kako će grad dobiti još 50 kanti za otpatke, ali i to da nitko ne može pobrojati koliko ih ima. No, ovime smo pokazali, dok su odgovorni kolektivno odmarali, da se ipak može pobrojati i da ćemo čekati da i tih 50 uvrstimo na kartu. Sa zadovoljstvom.

Do tada, pozivamo Vas da proučite kartu te da papiriće i ostale nepotrebne stvari iz džepova i torbi čuvate do kante. Ma koliko ju bilo teško naći.

Kopirati
Drag cursor here to close