Hrvatska glazba Mostar

Uživajte u glazbi, putujte svijetom, družite se!

Kultura / Glazba | 11. 10. 2013. u 12:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Energični, nasmijani i veseli članovi Hrvatske glazbe Mostar sinoć su svoja vrata otvorili i novinarima našeg portala.

Najstariji puhački orkestar u BiH, nastao 1890. godine, kroz povijest je imao brojne uspone i padove, no unatoč svemu, nakon toliko godina 'Hrvatska glazba Mostar' i dalje neumorno svira, te svojom glazbom uveličava brojne događaje.

Tradicionalno već godinama sviramo 'Budnicu' za 1. svibanj, za maškare tradicionalnom povorkom sviramo kroz grad namaskirani u različite kostime. Organiziramo naš tradicionalni Božićni koncert, na Silvestrovo ispraćamo Staru godinu, a česti smo gosti brojnih svečanih manifestacija u gradu“, rekla nam je Josipa Ištuk, članica HGM.

Kao što se može vidjeti, mostarski glazbenici su 'boca kisika' za mostarsku glazbenu scenu, te brojne manifestacije dižu na veću profesionalnu razinu, a na ovaj način daju Mostaru dašak svjetske metropole.

Unatoč ozbiljnom radu i napornim probama, entuzijastični glazbenici su i privatno prijatelji, druže se, a glazba ih vodi svugdje po svijetu.

Možemo se pohvaliti da smo proputovali veći dio Azurne obale. Bili smo u Španjolskoj, Francuskoj… Pozivamo svakoga tko želi da nam se pridruži da se zajedno zabavljamo kroz glazbu“, rekla je Anđela Marić.

Hrvatska glazba Mostar danas broji 25 članova, a svaki novi član željan dobre zabave i glazbe je uvijek dobro došao, rekli su iz HGM.

Kopirati
Drag cursor here to close