Zabrinutost zbog priča o dronovima i NLO-ima

HDZBiH: Kome smeta Mostar?

Gradski odbor HDZ BiH Mostar izražava zabrinutost zbog priča o dronovima, "svemirskim brodovima" i filmskim operacijama čiji je cilj unos dodatnih nemira u društvo
Vijesti / Politika | 07. 05. 2024. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski odbor HDZ BiH Mostar reagirao je na nedavna događanja u vezi s navijačkim sukobima preko priopćenja za javnost.

Naglašava važnost zaštitnih institucija u sprječavanju manipulacija i poziva na jednaku primjenu zakona za sve građane. Također, ističe radost koju sport donosi gradu, posebno kroz uspjehe Zrinjskog.

Dodatno, izražava zabrinutost zbog priča o dronovima, "svemirskim brodovima" i filmskim operacijama čiji je cilj unos dodatnih nemira u društvo.

 "Mostar postaje generator pozitivnih društvenih promjena, grad napokon diše, živi! S proljećem je ljepše i vrijeme i raspoloženje. Narativ podijeljenosti potpuno je u drugome planu – kao nikada ranije, ali to nekome smeta? Kome i zašto? Organiziraju li se pseudo događaji kako bi se kroz priču podijeljenog grada nastavilo prikupljanje političkih bodova?

Svaka akcija uzrokuje određenu reakciju, pa je tako i niz događaja u proteklome vremenu zaokupio širu bh. javnost tko je što kome uzeo i na koji način? Nećemo zabijati glave u pijesak i praviti se da nas se to ne tiče, tiče sviju i pozivamo sve društvene i političke organizacije, te društvo u cjelini na mir, relaksaciju i zdrav razum.

Ali, također pozivamo i na uvažavanje, odnosno utvrđivanje činjenica i istine. "Jučer" su izgubili jedni, i naljutili su se, sljedeći dan su izgubili drugi, i naljutili su se, ništa novo – tko gubi ima se pravo ljutiti, ali nema pravo obmanjivati javnost i institucije kojekakvim pseudo događajima. Neka bude "fair-play"!

Poseban naglasak treba staviti na institucije koje štite sve građane ove zemlje da ne podlegnu manipulacijama i pozivima na reakciju, jer te iste institucije trebaju djelovati proaktivno, a ne reaktivno i po narudžbi. Ispred zakona svi trebaju biti jednaki, nipošto tretirani dvostrukim ili pristranim mjerilima.

Prešutjeti i ignorirati zločinački upad i razbojništvo u nečiji dom, a zahtijevati reakciju institucija na drugoj strani je dvolično i manipulativno jednako kao što je pisanje grafita na vlastitom automobilu i upiranjem prsta u drugoga. Popis je dugačak, počevši od grubog oduzimanja tuđih pozicija, lažnog predstavljanja, korištenja lažnih diploma do uzurpiranja javnog medijskog prostora i falsificiranja povijesnih činjenica.

Kao društvo trebamo više razumijevanja, tolerancije, uvažavanja, ali nadasve vladavine prava koje nema alternativu.

Sport gradu donosi radost i veselje, s našim Zrinjskim radovali smo se 8 puta kroz 8 titula prvaka, radovat ćemo se i DEVETI put sigurni smo! To su misli koje nas zaokupljaju i za koje se trudimo da prevladaju!

Stoga, čvrsto osuđujemo svako nasilje u bilo kojem obliku, jer nasilje nije odgovor, nije način koji će bilo kome donijeti ništa konstruktivno, dapače uzrokovat će još veće poteškoće.

Posebno zabrinjavaju priče o dronovima,, "svemirskim brodovima" i filmskim operacijama čiji je cilj unos dodatnih nemira u društvo. Ne treba nam to, nikome to ne treba – nogometnim žargonom kazano – spustimo loptu na zemlju!". stoji na kraju priopćenja Gradskog odbora HDZ BiH Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close