Oglasili se

SDA o događajima u Mostaru: Građani se osjećaju nesigurno, narušena je sigurnosna situacija

Kako su naveli, tome je prethodio oružani upad na privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije.
Vijesti / Flash | 06. 05. 2024. u 16:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom informacija koje su potvrđene iz uprave FK Velež da je, uz pomoć dronova i kiseline, oštećen travnjak stadiona "Rođeni", Gradska organizacija SDA Mostar poziva nadležne organe, prvotno Ministarstvo unutarnjih poslova i Tužiteljstvo HNŽ, da promptno reagiraju, utvrde tko su počinitelji ovog djela i iste procesuiraju, priopćeno je iz SDA Mostar.

Kako su naveli, tome je prethodio oružani upad na privatni posjed i kuću u kasnim noćnim satima večer prije.

Podsjetimo, članovi navijačke skupine Ultras Mostar u petak 3. svibnja oduzeli su 50 transparenata svojih protivnika Red Army. Objavljen je i videozapis s nadzorne kamere.

Odgovor je to na 'akciju' navijača Red Armyja koji su 8. travnja Ultrasima oduzeli neke od glavnih transparenata.

"Iako je prošlo više od 48 sati od događaja, nalogodavci i počinitelji tog kaznenog djela još nisu identificirani, unatoč indicijama, a prije toga i upozorenjima nadležnima. Smatramo kako je posljednjim događanja narušena sigurnosna situacija u Mostaru, pri čemu se obični građani našeg grada osjećaju nesigurno i nezaštićeno od strane onih koji su zaduženi za čuvanje reda i sigurnosti", istaknuli su iz SDA Mostar.

Kako su naveli, traže od MUP HNŽ veće i efikasnije prisustvo policijskih službenika jer "nesprječavanje, nedjelovanje ili prešutno odobravanje može samo dodatno zakomplicirati sigurnosnu situaciju".

"Ovakva situacija je premašila okvire navijačkog ponašanja te apeliramo na sve relevantne činitelje društvenog života Mostara i Hercegovine, a posebno medije da profesionalno izvještavaju i doprinesu smirivanju tenzija", istaknuli su iz SDA Mostar te iskazali svoju potpunu podršku upravi FK Velež.

Podsjetimo, iz FK Velež su za Bljesak.info ranije su istaknuli kako je došlo do oštećenja travnjaka na stadionu Rođeni.

"Kao što se može vidjeti jeste, teren je oštećen. Neka tečnost je prosuta, nakon koje su jutros bila vidljiva oštećenja na terenu. Mi smo sve prijavili, dolazila je policija, napravljen je očevid, bili su na terenu i krim inspektori. Nažalost, već nekih mjesec, mjesec i pol dana nad stadionom su kružili ti dronovi, mi smo svaki put slučaj prijavljivali policiji, ali mi nismo imali nikakvih povratnih informacija. Ipak ovo u nedjelju što se dogodilo, mi smo snimili, ovaj put se radilo o puno većem dronu, nije to bila nikakva igračka, nešto dječje, ovaj put je to bilo nešto ozbiljnije", kazao je ranije za Bljesak.info prvi čovjek Veleža Senad Kevelj.

Podsjetimo, prije niti nepunih mjesec dana članovi navijačke skupine Red Army napali su jednog člana navijačke skupine Ultras Mostar te su tom prilikom oduzeli devet transparenata.

Samim činom pohvalili su se i na društvenim mrežama uz poruku "da sam Ultras ja, ne bi' im'o sna, ne bi' spav'o ja, dok je đavola".

Također, podsjetimo, ni jedan ni drugi slučaj nisu prijavljeni u Ministarstvu unutarnjih poslova HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close