Skupština Gradskog odbora SDA

Alis Čolaković izabran za predsjednika GO SDA Mostar

Alis Čolaković je aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Mostara, a u prethodnom mandatu unutar SDA obnašao je funkciju predsjednika Ogranka gradskog područja SDA Jug.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početkom ovog mjeseca na proširenom Kolegiju Stranke demokratske akcije u Sarajevu Predsjedništvu SDA podnesene su ostavke cjelokupnog rukovodstva, predsjednika GO SDA Mostar i potpredsjednika GO SDA Mostar kao i ostavke članova Izborne komisije GO SDA Mostar zadužene za odvijanje izbornog procesa.

U priopćenju koje je povodom toga tada uputio Salem Marić navedeno je kako je izborni proces u Gradskoj organizaciji SDA Mostar izazvao teške podjele unutar članstva SDA, te između Odbora gradskih područja koji pripadaju GO SDA Mostar.

''Nekolegijalno postupanje, nedemokratsko djelovanje i nesavjesno režiranje procesa unutar OGP-ova je narušilo integritet i demokratičnost Izbornog procesa kao i stvorilo nejedinstvo SDA u Mostaru zbog čega duboko žalim sa svim savjesnim članovima SDA, jer su to bile odrednice i vrijednosti Stranke u Mostaru. Zbog toga i značajne poruke koju želim poslati, da u ovom slučaju nije važna pozicija Salema Marića, već da se ukaže na uništeno jedinstvo i normalno okruženje unutar Stranke za narod i članove koji osjećaju da je SDA temelj i oslonac u svim političkim i društvenim izazovima podnio sam ostavku na mjesto predsjednika'', naveo je Marić u priopćenju.

Foto: PR / Izborna – konstituirajuća sjednica Skupštine Gradske organizacije SDA Mostar 

Marić je tada istaknuo kako će se, bilo kako da se završi izborni proces za predsjednika i rukovodstvo koje će voditi SDA. posljedice sigurno osjetiti.

''Narativ i način postupanja koji provodi suprotna strana nisu nešto s čime se možemo složiti i s razlogom dijelim veliku zabrinutost naroda i članova SDA u Mostaru. S obzirom na to da nas očekuju lokalni izbori u Mostaru Stranku očekuje mukotrpan proces konsolidacije za koji se nadam da će SDA kao najsnažnija politička organizacija u Mostaru uspješno učiniti'', zaključio je u priopćenju tada Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close