Natjecanje na kultnim stepenicama

FOTO | Fenomenalna atmosfera - Stotine trkača na kultnim mostarskim stepenicama

U Mostaru je održana utrka na Velikim mostarskim stepenicama pod nazivom Velike stepenice RUN
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2024. u 19:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od stotinu natjecatelja trčalo je preko 112 stepenica na drugom izdanju jedinstvene utrke kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom brijegu.

U sklopu obilježavanja Dana bez lifta s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu udruga KINEZIS uz potporu Studentskog Centra Mostar i udruge građana Bijeli brijeg pripremila je kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Ovogodišnje izdanje utrke imao je zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Foto: Bljesak.info / Velike stepenice run

''Više od 100 natjecatelja trčalo je velikim stepenicama u muškoj i ženskoj kategoriji. Pored toga imali smo revijalnu utrku vatrogasaca, utrku za djecu.  Jedan fantastičan događaj'', kazao je Franjo Lovrić predsjednik udruge Kinezis.

Foto: Bljesak.info / Velike stepenice run

Podsjetimo, ''No Elevators Day'' godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – ''International Sport and Culture Association'' da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Foto: Bljesak.info / Velike stepenice run

Udruga ''Zdrav život KINEZIS'' kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena. 

Nakon utrke na Velikim stepenicama u ponedjeljak, organizirano je druženje na terasi Studentskog centra Mostar, uz podršku Mesne industrije Šišović, Hercegovačke pivovare i pekare Suncokret.

Kopirati
Drag cursor here to close