Sindikat

Prosvjetni djelatnici u HNŽ-u najavili generalni štrajk

''Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se generalni štrajk'', priopćili su sindikati u subotu jutro.
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 04. 2024. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinacija sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ najavila je generalni štrajk u priopćenju za javnost koje su poslali u subotu 20. travnja 2024.

''Nakon dva štrajka upozorenja i dva prosvjeda te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto. Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se generalni štrajk'', priopćili su sindikati u subotu jutro.

Tim povodom u prostorijama Unije neovisnih sindikata će čelnici sindikata osnovnih i srednjih škola održat će tiskovnu konferenciju 22.4. 2024. s početkom u 11 sati.

Podsjećamo, Vlada HNŽ je 9. travnja 2024. priopćila kako ''zbog manjega priljeva sredstava u Proračun u odnosu na ono što je planirano, jednostavno nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obveza.''

Vlada je tom prigodom jasno poručila kako će joj u središtu prioriteta ipak ostati očuvanje svih radnih mjesta u sektoru prosvjete.

Sindikatima je na sastanku održanom u ponedjeljak, 8. travnja u zgradi Vlade, ponuđeno uvođenje mentora i savjetnika, s dodatkom na plaću od 3 odnosno 5 % s jasnom napomenom kako bi ti iznosi bili utvrđeni za jednogodišnje razdoblje, uz otvorenost za kasnije sagledavanje mogućnosti njihova povišenja. Najavljena je i mogućnost uvođenja isplate naknada za članove povjerenstava za polaganje stručnih ispita.

Kopirati
Drag cursor here to close