Užurbano

Mostarsko Sveučilište razvija dva nova televizijska studija

Uz proizvodnju programa, SUM TV, tvrde, nudit će i medijske treninge za pojedince i poslovne subjekte.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 03. 2020. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava Sveučilišta u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem donijela je odluku za snažni i ubrzani razvoj Sveučilišne televizije (SUM TV) što će u konačnici podići razinu produkcije programa na veću razinu, priopćeno je u srijedu sa Sveučilišta.

Određen je i programski smjer ove televizije koja će se prvenstveno usmjeriti na proizvodnju obrazovnog programa, ispunjavajući tako zanemarenu zadaću televizije koja glasi obrazovanje, pored informiranja i zabavljanja publike.

S ciljem ispunjavanja nove misije Sveučilišne televizije, navode, užurbano se radi na izgradnji dva nova, u potpunosti opremljena televizijska studija, proširenju i prilagodbi prostornih kapaciteta te prilagodbi mrežne infrastrukture. U tijeku je nabavka profesionalne opreme za proizvodnju programa, naručeno je 11 novih kamera s pratećom opremom, računala za montažu, teleprompteri, mikrofoni i druga tehnička produkcijska pomagala. Planirana su i kadrovska pojačanja tako da će cijeli sustav SUM TV-a biti u punom pogonu.

Rektor SUM-a Zoran Tomić ističe kako trenutno, ali i buduće stanje u svim segmentima društva traži nove načine razmišljanja.

''U vrijeme krize potreba za komunikacijama je veća, i mi moramo biti spremni odgovoriti tome. Pred nama svima veliki su izazovi i poteškoće u životu i radu. Sa Sveučilišnom TV nastojimo omogućiti nesmetanu provedbu nastave za širi obrazovni sustav i napraviti jednu obrazovnu platformu koja će biti na usluzi svima. Proizvodnjom sadržaja za učenje na daljinu doprinijet ćemo transferu znanja, što je važan obrazovni segment'', kazao je.

Televizija Sveučilišta u Mostaru jedan je u nizu odgovora SUM-a na ublažavanje stanja uzrokovanog pandemijom korona virusa. Trenutno se u sklopu produkcijskih kapaciteta snima i emitira kompletna nastava za niže razrede osnovnih škola (od 1. do 5. razreda). U sljedećem razdoblju proizvodit će se i video nastava za potrebe visokog obrazovanja što će zasigurno Sveučilište u Mostaru pozicionirati kao vodeće kada se radi o organizaciji učenja na daljinu.

Uz proizvodnju programa, SUM TV, tvrde, nudit će i medijske treninge za pojedince i poslovne subjekte.

Vodstvo Sveučilišne televizije naglašava kako će SUM TV biti na visokoj programskoj razini i spreman odgovoriti svim zahtjevima proizvodnje modernog televizijskog programa.

''Kroz dva nova studija, kompletnu novu opremu i kadrovska pojačanja ponudit ćemo jedno osvježenje na medijskoj sceni. Naš program bit će dostupan na mrežnim stranicama Sveučilišta, ali i na raspolaganju televizijskim kućama. Obrazovna komponenta televizije je nažalost zapostavljena, iako je jako važna jer televizija, odnosno video mediji, i dalje slove kao najutjecajniji mediji. Stoga će ova obrazovna uloga SUM TV-a zasigurno doprinijeti očuvanju temeljnih televizijskih zadaća koje glase – obrazovati, informirati i zabaviti!'', navode iz vodstva.

Kopirati
Drag cursor here to close