Računica

Mostar greškom uplatio više novca na račun u Sarajevo

Odjel za financije i nekretnine Grada Mostara uputio je dopis kojim se potražuje povrat pogrešno uplaćenih sredstava…
Gospodarstvo / Novac | 21. 11. 2022. u 14:45 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prilikom obračuna plaća i sindikalne članarine za 10. mjesec ove godine koju je vršio Grad Mostar došlo je do greške u obračunu te je na račun središnjeg sindikata u Sarajevu, na ime sindikalne članarine, uplaćen pogrešan iznos.

Naime, kako je objavio mostarski Sindikat vatrogasaca, Odjel za financije i nekretnine Grada Mostara uputio je dopis kojim se potražuje povrat pogrešno uplaćenih sredstava na ime sindikalne članarine, kako bi ona mogla biti vraćena uposlenicima.

''Ovime su oštećeni državni službenici i namještenici, članovi vaše sindikalne organizacije, odnosno članovi samostalnog sindikata vatrogasaca Grada Mostara'', navedeno je u zahtjevu za povrat novčanih sredstava uplaćenih na ime sindikalne članarine za članove samostalnog sindikata vatrogasaca Grada Mostara za 10. mjesec 2022. godine.

Predloženo je da se cjelokupni iznos koji je Gradska uprava Mostar uplatila za sindikalne članarine vrati na račun Gradske uprave Mostar, nakon čega bi se trebala pravilno obračunati članarina te ponovno uplaćena.

Podsjećamo, nedavno su Uposlenici Gradske uprave Grada Mostara podnijeli su prijavu nadležnim federalnim i kantonalnim inspekcijama nezadovoljni odnosom poslodavca prema njihovim pravima iz radnog odnosa. Naime, osim problema s neusklađivanjem plaća i nezakonitim isplatama što je završilo i sudskim epilogom zbog čega Grad Mostar mora isplatiti i sadašnjim i bivšim uposlenicima oko 5 milijuna KM, problem je, kako doznajemo, to što se prilikom isplate ne poštuje zakon koji kaže kako od jedne do druge isplate plaća ne smije proteći više od 30 dana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close