Radovi

Mostar: Park se priprema za Advent

Park bi, prema najavama, trebao biti pokriven drvenom podlogom kako bi se spasila trava…
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 11. 2022. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski park Zrinjevac priprema se za ovogodišnji Advent. Naime, uklonjene su dječje igračke kako bi se stvorila površina na kojoj će se postaviti adventske kućice i ukrasi te napravljen prostor za adventski program.

Park bi, prema najavama, trebao biti pokriven drvenom podlogom kako bi se spasila trava a navodno bi se sve na proljeće trebalo dodatno i obnoviti.

Foto: Bljesak.info / Mostarski park se priprema za Advent

Mnogi su pak skeptični po tome pitanju a neki se pitaju je li postojala neka druga površina za adventski prostor umjesto da stradava zelena površina u parku kao i da se djeca ostavljaju bez igračaka iako je najavljeno da će dobiti dodatnu, besplatnu zabavu.

Podsjećamo, Grad je raspisao i javni poziv za adventske kućice za koje će biti vršena licitacija pa će onaj tko ponudi više dobiti objekte koji se prave posebno za ovu prigodu.

No, gradom su počele kružiti glasine o pogodovanju prilikom licitiranja te namještanjima najboljih cijena u ponudama.

 

 

Grad Mostar: Najmlađima neće ostati bez zabave

Ovih dana započeli su radovi na pripremi podloge u Parku Zrinjevac gdje će se održati dio manifestacija Adventa u Mostaru.

U cilju zaštite urbanog mobilijara idućih mjesec dana igračke iz parka će se demontirati i  potom uskladištiti u prostorije gradskih komunalnih poduzeća.

Kako najmlađi ne bi ostali bez mjesta za igru, Grad Mostar osigurao je kutak u kojem neće izostati dobra  zabava. Kroz mjesec prosinac lunapark u Ulici Nikole Šubića Zrinskog (Šetalište) bit će u potpunosti besplatan.

Advent u Mostaru 2022. godine najavljuje i bogat dječji live program koji će se održavati svakog dana od 15. prosinca (osim na dan Božića).

Grad Mostar nakon manifestacije Adventa u Mostaru planira i potpunu rekonstrukciju Parka Zrinjevac, čime će se uz zelene površine rekonstruirati i dio dotrajalog urbanog mobilijara u parku na zadovoljstvo svih sugrađana.

Kopirati
Drag cursor here to close