Dodatna sredstva

ZZO HNŽ-a snosi u cijelosti troškove dijagnostičke usluge PET/CT

Izdvojena sredstva dostatna su za plaćanje dijagnostičke usluge PET/CT u cijelosti za sve osiguranike ovoga Zavoda, kojima je ova usluga potrebna.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) izdvojio je dodatna sredstava za plaćanje dijagnostičke usluge PET/CT za svoje osiguranike, nakon što je županijska Skupština dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda (Rebalans I).

Izdvojena sredstva dostatna su za plaćanje dijagnostičke usluge PET/CT u cijelosti za sve osiguranike ovoga Zavoda, kojima je ova usluga potrebna.

Troškove dijagnostičke usluge PET/CT od sada će za sve osiguranike ZZO HNŽ-a snositi u cijelosti bez obzira hoće li istu osiguranik dobiti u F BiH ili izvan F BiH.

Naime, prema ranijoj Odluci troškove dijagnostičke pretrage PET/CT u zdravstvenim ustanovama F BiH ZZO HNŽ-a je snosio u punom iznosu, sukladno Cjeniku zdravstvenih usluga Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja F BiH, i to maksimalno dva puta u tijeku 12 mjeseci. Kada je osiguranik upućivan izvan F BiH, ZZO HNŽ-a je trošak usluge snosio u visini cijena utvrđenih naprijed navedenim Cjenikom usluga, pa su osiguranici vlastitim sredstvima plaćali razliku troškova jer su stvarni troškovi bili značajno veći od visine sredstava koju im je osiguravao Zavod.

Novom Odlukom, ZZO HNŽ-a troškove dijagnostičke pretrage PET/CT u zdravstvenim ustanovama F BiH snosi u punom iznosu i to maksimalno dva puta u tijeku 12 mjeseci.

Ukoliko je osiguranik Zavoda upućen na predmetnu dijagnostičku pretragu izvan F BiH trošak pretrage prvi put, novom Odlukom, Zavod će snositi u punom iznosu, a u slučaju da se osiguranik uputi na kontrolni PET/CT ZZO HNŽ-a će snositi 50 posto iznosa dijagnostičke pretrage, izvijestili su iz ZZO HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close