Blidinje

Udruga dijabetičara ŽZH organizira edukaciju i druženje – djece i roditelja pod nazivom ''Nisi sam''

Izlet je osmišljen tako da osim edukativne uloge ima i zabavno-sportski program i druženje
Lifestyle / Zdravlje | 05. 09. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dijabetičara u ŽZH egzistira od 2013. i u posljednjih 9 godina je uradila dosta na edukaciji i podršci dijabetičarima ŽZH. Do 2020. organizirali smo nekoliko druženja kroz kampove, edukacijske izlete na temu dijabetesa, te napravili dobre pomake u osvještavanju o zdravim stilovima života .

Kroz prethodne dvije pandemijske godine smo se više bazirali na prava dijabetičara i bolju zdravstvenu zaštitu radi nemogućnosti međusobnih kontakata.

U 2022. imamo u planu provedbu 2 projekta vezana za edukaciju i druženje naših članova (UDRUGA SAD BROJI 300 ČLANOVA).

Jedan od projekata je : ORGANIZACIJA EDUKACIJE I DRUŽENJA – DJECE I RODITELJA pod NAZIVOM "NISI SAM"

SAŽETAK PROBLEMA

Kako se nositi sa svakodnevnim izazovima vezano za DM i životne situacije s DM. Razmjena iskustava , druženje, nove terapije , primjena pomagala i sl.

Radi se o jednodnevnom , edukacijskom izletu na Blidinje za djecu, dijabetičare i njihove skrbnike-roditelje , kako bi im dali moralnu i edukativnu potporu u borbi s ovim stanjem.

Do sad je svoje sudjelovanje na kampu prijavilo oko 20-tak maloljetne djece s jednim roditeljem . Ukupno planiramo da će nas biti oko 40.

Izlet je osmišljen tako da osim edukativne uloge ima i zabavno-sportski program i druženje. U sklopu programa izleta će se održati i kviz znanja o dijabetesu gdje će se dijeliti i pokloni naših sponzora.

Sve troškove projekta ( prijevoz, ručak i prigodni radni materijal i poklone) će pokriti udruga putem sponzorstava , koji će biti javno objavljeni nakon provedbe projekta.

DATUM ODRŽAVANJA : 10.9.2022

MJESTO: PARK PRIRODE BLIDINJE

PLANIRAN BROJ SUDIONIKA : 40 (20 DJECE+20 RODITELJA)

POLAZAK iz Širokog Brijega s kolodvora u 7,30h, Grude-Ljubuški ( sudionici iz Gruda i Ljubuškog se ukrcavaju u 8h na GTG pumpi, idemo preko Posušja ( ukrcaj sudionika iz Posušja u 8,30h) ,

DOLAZAK NA ODREDIŠTE: 9,45h.

Plan je da se djeca i roditelji već za vrijeme puta upoznaju i druže .

REKREACIJA 10h. Šetnja i druženje u prirodi, sportske aktivnosti ( igre graničara, zabavne sportske igre „tko će prije“ ( trčanje, lopta, izazovi)

RUČAK: 12h – ulazak u prostorije restorana ALPINA gdje će biti ručak i edukativno predavanje

12,15h – pozdravljanje i najava edukacije i predstavljanje sponzora

12,30h – ručak

13,30h – predavanje ( edukacija o prehrani i diskusije na temu 35 min , kviz znanja 10 min, podjela poklon paketa sponzora sudionicima izleta

14,30h – prezentacija i diskusija o pomagalima ( aparatići za mjerenje GUK-a, aplikacije, aparati za kontinuirano mjerenje GUK-a, pumpicama, te primjeri iz prakse. Razgovor o inzulinima na tržištu.

15h – kratka šetnja od 30 min prije povratka kući

15.30h polazak s Blidinja za Posušje, Grude; Široki Brijeg

Kopirati
Drag cursor here to close