COVID-19

U četvrtak počinje cijepljenje medicinskog osoblja SKB-a Mostar

SKB Mostar je dobila 300 od ukupno 550 doza cjepiva koliko je predviđeno za HNŽ, a da se želi cijepiti izjasnilo se ukupno 650 djelatnika ove bolnice.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 03. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijepljenje zdravstvenih djelatnika Sveučilišne bolnice Mostar počet će u četvrtak 11. ožujka, a prvenstvo cijepljenja imat će medicinski djelatnici kategorizirani po riziku izloženosti za stjecanje COVID-a -19, rečeno je za Bljesak.info iz ove bolnice.

SKB Mostar je dobila 300 od ukupno 550 doza cjepiva koliko je predviđeno za HNŽ, a da se želi cijepiti izjasnilo se ukupno 650 djelatnika ove bolnice.

Dr. Nermin Avdić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo HNŽ danas je govoreći pred medijima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i cijepljenju protiv Covid-19 na području HNŽ-a kazao kako se definitivno nalazimo u trećem valu.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji zadnjih dana došlo je do naglog povećanja broja pozitivnih na Covid.  Tijekom posljednja 24 sata registrirano je 152 i to: 99 iz Mostara, 31 iz Konjica, 4 iz Čitluka, 3 iz Stoca, 1 iz Neuma, 13 iz Čapljine i 1 iz Ravnog.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno je 59 bolesnika, od kojih je 8 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 12, a otpušteno 5 pacijenata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close