24 sata

U BiH 273 nova slučaja zaraze koronavirusom, 19 osoba umrlo

Novi slučajevi u registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Hercegovačko-bosanskoj županiji.
Lifestyle / Zdravlje | 24. 10. 2021. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U protekla 24 sata u BiH je registrirano još 273 zaraženih koronavirusom i 19 umrlih. Od tog broja, u FBiH je danas 161 nova infekcija i 8 smrtnih slučajeva.

U RS su 103 novozaražena i osam preminulih. U Brčko distriktu registrirano je 9 novih slučajeva zaraze virusom korona, a tri lica su preminula.

Novi slučajevi u registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Hercegovačko-bosanskoj županiji.

Do sada su testirana ukupno 901.473 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 159.641 osobe.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 6 osoba iz Kantona Sarajevo, dok su dva smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6.310.

Osam novozaraženih u ŽZH

U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirano je 39 osoba, od čega je jedna osoba retestirana.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je osam novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa iz Gruda sedam (četvero muških i tri ženske) te Ljubuškog jedna muška osoba.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se osam osoba, iz Ljubuškog pet te Gruda tri osobe.

U samoizolaciji nalaze se 162 osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close