Stres, loše držanje...

Što sve može uzrokovati glavobolju?

Tijelo ima oblik funkcionalne osmice (8) bol se javlja kada je neki dio tijela u blokadi ili izvan funkcionalnosti. Tada se cijelo tijelo se mijenja a simptomske boli mogu biti različite od samog uzroka
Lifestyle / Zdravlje | 02. 01. 2019. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon opuštanja tokom ovih blagdana može doći do glavobolje uslijed nakupljanja stresa i loše pozicije koji su rezultati današnje ubrzane svakodnevice.

Jedan od glavnih uzroka dolaska u fizikalnu terapiju – bol – najčešće se manifestira na područjima glave, leđa, ramena i koljena. Slikovito objašnjeno „Tijelo ima oblik funkcionalne osmice (8) bol se javlja kada je neki dio tijela u blokadi ili izvan funkcionalnosti. Tada se cijelo tijelo se mijenja a simptomske boli mogu biti različite od samog uzroka“.

Posturalni problemi, odnosno problemi uzrokovani posljedicama nepravilnog držanja često se vežu uz sjedilački način života, lošu prehranu, manjak fizičke aktivnosti, nedovoljno saniranu staru ozljedu te visoku razinu stresa, piše Ordinacija.hr.

Treći razlog dolaska veže se uz stanja nakon ozljeda te se radi na eliminacija boli, oteklina, ograničenja pokreta, strahu od posljedica te povećanju opsega pokreta, samostalnosti, sigurnosti i dobre funkcije.

Kako zagrijati tijelo na hladnoći u samo par minuta? Evo nekoliko trikova

Glavobolja je jedna od glavnih boli današnjice koja obuhvaća cijelo stanovništvo. Uzroka ima mnogo i često kombinirani. Među njima prednjače: stres i loša postura (držanje), smanjenje cirkulacije, problemi s očima i dr.
Glava pogurnuta naprijed

Glavobolje mogu nastati iz niza loših posturalnih kompenzacija ali prvenstveno zbog stresa koji je danas postao svakodnevni dio života. Disbalans u nivou ramena i vrata također utječe na nastanak glavobolja. Glava koju većinom držimo gurnutom naprijed što zbog rada za računalom  ili vožnje automobila također je veliki uzročnik glavobolja. Nažalost i poremećaj Temporomandibularnog zgloba može utjecati na njen nastanak zbog konstatntne kotrakcije mišića koji stvaraju tenziju i mogu blokirati ili smanjit protok krvi u tom području što generalno dovodi do povećanja krvnog tlaka u glavu i mišiće. Problemi sa sinusima jedan su u nizu od problema koji može dodatno utjecati i izazvati glavobolju.

Glavobolja može nastati kao posljedica :

- stresa
- lošeg općeg posturalnog statusa
- disbalans u nivou ramena i vrata
- problema sa zagrizom i temporomandibularnim zglobom
- problema sa sinusima
- pada na trticu
- trzajne ozljede vrata
- izrazito napete i tvrde mišićne mase ramena i vrata
- smanjene cirkulacije
- podignutog prvog rebra
- dugog rada za kompjuterom
- česta i duga vožnja automobila

Kopirati
Drag cursor here to close