Mišljenje

Pehar: Bilo bi dobro da nas se što više zarazi koronavirusom

Pehar je dao niz zanimljivih izjava na temu pandemije, a jedna od njih kaže kako bi dobro bilo da se što više populacije zarazi koronavirusom.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 04. 2020. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Davor Pehar, ravnatelj Federalnog zavoda za javno zdravstvo sinoć je bio gost emisije ‘Iz prve ruke’ televizije Herceg Bosne.

Pehar je dao niz zanimljivih izjava na temu pandemije, a jedna od njih kaže kako bi dobro bilo da se što više populacije zarazi koronavirusom.

Upitan je li došlo vrijeme za ublažavanje mjera koje su uvedene kako bi se spriječilo nekontrolirano širenje koronavirusa jer u zadnjih nekoliko dana u FBiH imamo osjetan pad novooboljelih, Pehar kaže da s time treba biti oprezan.

Dodao je da su mjere Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH, a kasnije i Stožera civilne zaštite FBiH dale rezultate pa nemamo eksponencijalan rast novooboljelih. Iskoristio je priliku i još jednom se zahvalio građanima što se u velikoj većini pridržavaju propisanih mjera odnosno zapovijedi.

''Postupno rasterećenje ovih mjera treba pomno planirati. O ovom virusu možemo reći svašta, ali sigurno je da je on obavijen velom tajne te da o njemu ne znamo sve ono što bi mi kao zdravstveni radnici htjeli'', rekao je Pehar.

Video: RTV HB: Dr. Pehar: Dobro bi bilo da se što više populacije zarazi koronavirusom
Kopirati
Drag cursor here to close