Zgodna kao uvijek

Navike uz koje Jennifer Lopez ima isklesano tijelo i u 55-oj godini

Čini se da je Jennifer Lopez imuna na protok vremena i s 54 godine nastavlja pokazivati ​​zategnutije tijelo nego ikad.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 07. 2023. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isklesano tijelo Jennifer Lopez iz dana u dan pobuđuje interes javnosti koja se ne može nadiviti njenoj nevjerojatnoj liniji u dobi od 54 godine. Mnogi se pitaju u čemu je tajna njene mladolikosti i top forme, a Vogue je otkrio navike koje joj jamče blistavu ljepotu i mišićavu siluetu.

Za početak, vrijedi napomenuti kako se radi o svakodnevnoj praksi koja traje više desetljeća, a sastoji se od redovitih treninga i discipline u području prehrane i brige o sebi, piše T-portal.

Rad na rukama, trbušnjacima i gluteusima

Kako bi izgradila mišiće, Jennifer Lopez pohađa satove fitnessa s najslavnijim trenerima poput Tracy Anderson, Davida Kirscha i Dodda Romera.

Dok radi na cijelom tijelu, pjevačica priznaje da se uglavnom fokusira na ruke (kako bi se borila protiv učinaka starenja), trbušne mišiće i gluteuse. Da biste i sami to prakticirali, izmjenjujte povratne udarce i istezanje tricepsa kako biste tonirali gornji dio tijela.

Za zatezanje mišića ruku koristi utege. Ako tek počinjete s ovakvim vježbama, koristite utege s pola kilograma sa svake strane. Vježbu izvodite tako da čučnite i pri podizanju nastojite podići ruke kao da želite dotaknuti nebo.

Izvodite ovu vježbu 5 minuta, pokušavajući zadržati uteg 5 sekundi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Za svoje trbušne mišiće i gluteuse JLo izvodi razne sumo čučnjeve, iskorake, bočne iskorake i strojeve s utezima. Za trbušne mišiće omiljene vježbe su joj obrnuti V-trbušnjaci (30 sekundi), bočni trbušnjaci (30 sekundi), trbušnjaci s loptom (30 sekundi) i ruski zaokret s utezima. Ove vježbe moraju se ponoviti 20 puta.

Također, uz kombiniranje više trenera, u svojoj praksi ima različite vrste treninga kojima radi na čitavoj silueti. Oni uključuju kružne treninge, vježbe s utezima te kardio vježbe.

Osobni trener otkrio kako izvodi čučnjeve

Osobni trener, David Kirsch, otkrio je kako raditi čučnjeve poput Jennifer Lopez:

'Uvijek biste trebali početi sa stavom s razmaknutim nogama i stopalima malo širim od linije kukova. Leđa moraju biti ravna . U ovom trenutku gurnite pupak prema unutra i savijte se dok noge ne budu malo iznad koljena : zadržite položaj 5 ili 10 sekundi i zatim se ponovno podignite. Ovu vježbu treba izvoditi 8 minuta.'

Uz to, napomenuo je efikasnost vježbe plank te kako ga raditi:

'Plank je obavezan jer jača cijelo tijelo. Možete započeti s 10-minutnim setom, držeći plank 45 sekundi svaki put nakon čega slijedi kratka stanka. Kako vrijeme prolazi, sekunde se povećavaju. Trbuh uvijek trebate držati 'zategnutim', kako biste ovaj dio tijela obradili do savršenstva .

Ples

Osim na sceni, Jennifer Lopez redovito pleše i time radi na 'finijim' mišićima i gipkosti cijelog tijela.

Svoje plesne vježbe često pokazuje i u videima na društvenim mrežama, a svoju ljubav prema ovo sportu iskazuje i u kao sutkinja u showu 'World of Dance'.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Meditacija

Jennifer Lopez otkrila je i kako za ljepotu svog čitavog bića svakodnevno prakticira meditaciju po 20 minuta. Priznaje kako na taj način podiže svoju energiju, a isto je nedavno otkrila Salma Hayek koja upravo ovu mentalnu praksu drži za tajnu svoje mladolikosti i prirodne ljepote.

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana ključna je za vidljive rezultate tjelovježbe. Slavna glumica i pjevačica oslanja se na organske sastojke i pazi da jede dovoljno proteina kako bi izbjegla osjećaj umora.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Jednom je izjavila za časopis Hello da ujutro prvo konzumira proteine tako da za doručak pomiješa proteinski prah s jogurtom, bobičastim voćem i žličicom meda.

Ako želite usvojiti njene zdrave prehrambene navike, pobrinite se i da na raspolaganju uvijek imate voće i orašaste plodove za grickanje.

Kada je riječ o ručku, naglasak je na proteinima (svinjetina, piletina ili riba), uz koje konzumira povrće kuhano na pari začinjeno vinaigretteom ili portorikanskim umakom.

Naposljetku, odbacuje sve što bi moglo štetiti njenom zdravlju, odričući se pušenja, pića i kofeina koliko god je to moguće.

Kopirati
Drag cursor here to close