Edukacija

Konferencija za trudnice u Mostaru: 'Naše putovanje počinje'

Konferenciju je otvorila prim.dr. Alma Vila Humačkić, specijalistica ginekologije, koja je podijelila svoje dragocjeno znanje o psihofizičkoj pripremi za porod
Lifestyle / Zdravlje | 26. 01. 2024. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 25. siječnja u Mostaru je održana edukativna konferencija pod nazivom "Naše putovanje počinje".

Konferenciju je otvorila prim.dr. Alma Vila Humačkić, specijalistica ginekologije, koja je podijelila svoje dragocjeno znanje o psihofizičkoj pripremi za porod. Dr. Vila Humačkić posebno je istaknula mogućnost bezbolnog poroda u Kantonalnoj bolnici 'dr. Safet Mujić'. U nastavku edukacije, trudnice su imale priliku čuti predavanje Sanje Majušak, mikrobiologinje koja je govorila o značaju i moći matičnih stanica.

Foto: PR / Konferencija za trudnice u Mostaru

Dr. Samra Boloban, specijalistica pedijatarije naglasila je važnost dojenja i kontakta majke i bebe u prvom satu nakon poroda, pružajući dragocjene smjernice za zdrav početak života novorođenčeta.

Posebno predavanje o anemiji u trudnoći, njezinim uzrocima, prevenciji i liječenju održala je dr. Šejla Balić Đuliman, specijalistica ginekologije i akušerstva, pridonoseći sveobuhvatnom razumijevanju zdravlja trudnica. Naida Kovačević je predstavila važnost njege kože tijekom trudnoće, pružajući praktične savjete trudnicama o očuvanju zdravlja kože u ovom posebnom razdoblju. Završno predavanje konferencije održala je magistrica farmacije Bernardina Jukić, koja je pružila trudnicama uvid u najnovije dostignuće na polju proizvoda namijenjenih novorođenčadi.

Foto: PR / Konferencija za trudnice u Mostaru

Ova edukativna konferencija nije samo pružila stručne informacije, već je i stvorila prostor za međusobno povezivanje trudnica i pružanje podrške u ovoj važnoj fazi života.

Organizatori ovog događaja su kompanija Sfera d.o.o Mostar i portal i časopis Roditelj, koji su stvorili prostor za stručna predavanja i korisne informacije za buduće majke.

 

Kopirati
Drag cursor here to close