18.11. 2023. godine

Klinički zavod za radiologiju SKB Mostar organizira II. radiološki simpozij u Mostaru pod naslovom: Vrijeme štedi mozak

Fokus simpozija biti će edukacija svih sudionika o najnovijim dostignućima u dijagnostici i liječenju akutnog ishemijskog moždanog udara.
Lifestyle / Zdravlje | 17. 11. 2023. u 12:15 Piše: Doc. dr. sc. Vedran Markotić

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klinički zavod za radiologiju SKB Mostar organizira II. radiološki simpozij u Mostaru pod nazivom ''Vrijeme štedi mozak'', a sve u suradnji sa SKB Mostar, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i udrugom Sanus Motus Mostar.

Nakon jako uspješne i kvalitetne organizacije prošlogodišnjeg I. radiološkog simpozija u Mostaru, jako dobrog odaziva i izrazito pozitivnih povratnih informacija javnosti i svih sudionika zavod je krenuo u organizaciju drugog izdanja s tematikom dijagnostike i intervencijskuh postupaka kod moždanog udara te primjeni umjetne inteligencije u ovom području.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

Kao i prethodne godine, za sve sudionike osigurali smo eminentne predavače, a to su: prof dr sc Stefan Markus Niehues IZ Berlina, vodeći stručnjak za razvoj umjetne inteligencije u radiološkoj dijagnostici iz područja neuroradiologije;  prof dr sc Marko Radoš, vodeći stručnjak iz područja intervenvcijske radiologije, a koji je obučio tim za intervencijsku radiologiju u SKB Mostar; dr sc Ivan Jovanović iz KBC Zagreb, jedan od vodećih mladih stručnjaka iz područja neuroradiologije: dr sc Marija Bender iz SKB Mostar, članica tima za akutno zbrinjavanje moždanog udara, educirana u najrazvijenijim centrima u Europi; na koncu dr Gojko Bogdan, nositelj razvoja intervencijske radiologije u SKB Mostar posljednjih desetak godina.

Simpozij će biti održan u subotu, 18.11.2023.g., u 17:00 sati, u dvorani Queen tržnog centra Mepas Mall u Mostaru

Foto: PR / Radiološki simpozij u Mostaru

Fokus simpozija biti će edukacija svih sudionika o najnovijim dostignućima u dijagnostici i liječenju akutnog ishemijskog moždanog udara.

Poseban naglasak stavljamo na specijaliste radiologije, intervencijske radiologije, neurologije, fizikalne medicine, magistre medicinske radiologije i sve zainteresirane zdravstvene djelatnike koji su uključeni u lanac zbrinjavanja, liječenja i rehabilitacije pacijenata koji su preživjeli akutni ishemijski moždani udar.

Simpozij će biti bodovan od nadležne liječniče komore, za sve sudionike. Registracija će biti moguća od 16:30 h u predvorju. Svi detalji programa s temama i satnicom će biti objavljeni mjesec dana prije održavanja simpozija.

Pozivam sve zainteresirane da dođu u Mostar, nauče najnovije smjernice iz dijagnostike i liječenja akutnog moždanog udara, stvore nova stručna i osobna poznantsva te prije svega da iskuse naš prelijepi grad.
          
Predsjednik organizacijskog odbora: doc dr sc Vedran Markotić

Kopirati
Drag cursor here to close