Pošta

Kina tvrdi: Omikron stigao paketom iz Kanade

"Smanjite kupovinu robe u inozemstvu ili primanje pošte iz inozemstva", javila je državna televizija CCTV kasno sinoć u objavi na društvenim mrežama.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 01. 2022. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina poziva ljude da nose maske i rukavice kada otvaraju poštu, posebno iz inostranstva, nakon što su vlasti sugerirale da je prvi slučaj soja omikron virusa korona otkriven u Pekingu mogao da stigne preko paketa iz Kanade.

Vlasti su obećale da će pojačati dezinfekciju prekomorske pošte i insistiraju na tome da poštansko osoblje koje njome rukuje bude u potpunosti cijepljeno.

Mjere predostrožnosti dolaze manje od tri tjedna prije početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, u vrijeme kada nekoliko gradova radi na suzbijanju novih slučajeva infekcije virusom korona.

"Smanjite kupovinu robe u inozemstvu ili primanje pošte iz inozemstva", javila je državna televizija CCTV kasno sinoć u objavi na društvenim mrežama.

Isti izvor poziva građane da se obavezno zaštite tijekom primopredaje licem u lice i da nose maske i rukavice.

"Pokušajte otvoriti paket na otvorenom", navodi televizija.

Dužnosnici nadležni za zdravstvo rekli su da je osoba zaražena sojem omikron otvorila paket iz Kanade koji je bio prebačen preko SAD i Hong Konga i da se prijenos preko paketa "ne može isključiti".

Slučaj je naglasio važnost "osobne obrane", navodi televizija.

Slične prijedloge o tome kako postupati s paketima, ne samo onima iz inostranstva, dala je Nacionalna zdravstvena komisija.

Kina je jedina smatrala da se virus korona može prenijeti putem uvoza hladne ili ohlađene robe, kao što su smrznuto meso i riba, iako je Svjetska zdravstvena organizacija umanjila rizik.

Državni poštanski ured je izdao obavještenje u kojem se navodi da se međunarodna pošta mora dezinficirati nakon što stigne u Kinu, a osoblje koje obrađuje i isporučuje međunarodnu poštu mora biti cijepljeno protiv covida 19 i da je primilo treću dozu.

Kanada demantira ove tvrdnje.

Kopirati
Drag cursor here to close