Duh i tijelo

Kako uživati u tjelovježbi ako je mrzite?

Prema internetskoj stranici britanskog zdravstva “Direct”, seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 02. 2022. u 10:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Tjelovježba je ključna jer o tome ovisi vaš život", kaže Howard Rankin, istraživač promjene ponašanja i direktor znanosti u Intuality, Inc.

Redovito vježbanje smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, dijabetesa tipa 2 i određenih oblika raka, kao što su rak dojke, debelog crijeva i pluća, prema Američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Prema istraživanju koje je provela 2015. godine Beth Lewis, ravnateljica Kineziološkog fakulteta u Minnesoti, "ključ za održavanje rutine tjelovježbe je pronaći formu tjelovježbe u kojoj uživate, bilo da ste sami ili s ljudima, vani, kod kuće ili u teretani."

Vježbe, kalorije i seks

Prema internetskoj stranici britanskog zdravstva “Direct”, seks ima bolji učinak od klasičnih vježbi.

"Zaboravite jogging oko kvarta ili čučnjeve. U seksu se koriste sve skupine mišića, on pokreće srce i pluća na ubrzani rad, te sagorijeva oko 300 kalorija na sat."

Jedno istraživanje objavilo je da kod odnosa zdravih i mladih parova, muškarac izgubi 4,2 kalorije tijekom jedne minute seksa, a žena izgubi 3,1 kalorije po minuti. Tijekom cijelog trajanja seksa, koje je u ovom istraživanju bilo dvadeset i pet minuta, muškarac sveukupno potroši 101 kaloriju, žena 69, prenosi She.hr.

Čučanj

Zašto smo mi odabrali čučanj? Ova seks poza pomoći će gornjem partneru da sagori oko 188 kalorija u 30 minuta, dok će donji partner sagorjeti oko 50. Kad je partnerica gore, onda joj rade mišići guze, trupa, zdjelice. Ako želi pojačati intenzitet (vježbe, mislimo na vježbu) čučni iznad.

Poza čučnja savršena je za žene jer im daje kontrolu nad kutom penetracije, dubinom i brzinom dok su na vrhu. Ako tražite dobar trening i još bolji orgazam, onda je ovo savršena poza za vas. Vaš vrhunski partner angažirat će mišiće nogu i stražnjice, pa čak i mišiće trbuha, a što su čučnjevi intenzivniji, to će gornji partner sagorjeti više kalorija tijekom ‘’treninga’’.

Želimo vam puno seksa!

Kopirati
Drag cursor here to close