Nek' su zdravi!

FOTO | Bljesak.info posjetio i darovao bebe rođene u novogodišnjoj noći u Mostaru

U novogodišnjoj noći u SKB Mostar rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak
Lifestyle / Zdravlje | 01. 01. 2023. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Bljeska, već tradicionalno, posjetila je prvog dana Nove godine novorođenčad i njihove roditelje u SKB Mostar te im uručila prigodne poklon-paketiće.

Dr. Ivana Čuljak Blagojević, koja je noćas bila dežurna na Klinici za ginekologiju i porodništvo, rekla nam je kako je u novogodišnjoj noći rođeno pet beba.

''Prvo dijete rođeno je u 02:00 sata. Radi se o djevojčici koju je porodila Matea Ćuk iz Širokog Brijega, a ona je drugo dijete u obitelji. Beba je teška 3.400 kg, porod je protekao uredno'', rekla je za Bljesak.info Čuljak Blagojević.

Foto: Bljesak.info / Rađaona SKB Mostar prvog dana 2023. godine

Ističe i kako tijekom dana očekuju nove porode.

''Trenutno su u rađaoni dvije rodilje koje će se poroditi tijekom dana. Očekujemo još tri trudnice koje su bile na pregledu, a koje bi se mogle vratiti tijekom dana za porod'', zaključila je Čuljak Blagojević.

Iz mostarske bolnice kazali su kako je u 2022. godini ukupno obavljeno 1.855 poroda i to je najveći broj poroda u jednoj kalendarskoj godini u SKB-u Mostar.

U Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" 1. siječnja za sada protiče mirno i još nije rođena ni jedna beba. Posljednji porod bio je na Staru godinu u 21.09 sati, kazali su za Bljesak.info iz ove mostarske bolnice.

Roditeljima čestitamo, a bebama želimo puno zdravlja.

Kopirati
Drag cursor here to close