Od 7 do 77

VIDEO Fizioterapeut iz Mostara o terapiji koja 'vraća' u život - Jeste li čuli za Bowen?

Učinkovita je kod mnoštva indikacija od bolova u leđima, glavobolje, nesanice, problema sa sinusima pa se čak pokazala djelotvornom i u liječenju neplodnosti.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 01. 2024. u 10:10 K.M. / Bljesak.info
Fizioterapeut iz Mostara o terapiji koja 'vraća' u život

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šezdesetih godina 20. stoljeća australski stručnjak Thomas Bowen osmislio je terapeutski postupak koji je njemu u čast dobio i ime – Bowenova terapija ili Bowenova metoda.

Učinkovita je kod mnoštva indikacija od bolova u leđima, glavobolje, nesanice, problema sa sinusima pa se čak pokazala djelotvornom i u liječenju neplodnosti.

U 2016. godini ovu manualnu terapijsku metodu prvi u našoj zemlji počeo je koristiti fizioterapeut Darko Bilić, koji nam je otkrio o čemu se zapravo radi - obzirom da je velikom broju ljudi ova tehnika liječenja još uvijek dosta nepoznata.

Što liječi?

''Sama tehnika se izvodi preko stimulacije točaka u tijelu, gdje šaljemo signal mozgu, da mozak prepozna gdje je taj problem kako bi ga riješili i samim tim da se riješi bol koja je definitivno simptom što dovodi ljude kod nas na rehabilitaciju i tretmane. Djeluje kod kožnih problema, probavnih, daje savršene rezultate kod migrena, djeluje kod ginekoloških problema, policističnih jajnika'', objašnjava Bilić samo neke od stanja u kojima je ova terapija djelotvorna, te dodaje kako bi je preporučio svima, od 7 do 77.

Naglasak na djeci

Zanimljiv primjer je malog dječaka koji je imao probleme s kožom, koji su upravo nakon ove terapije, u potpunosti nestali.

''Dječak se noću češao, izazivao krvarenje te je uz to imao i probleme s hranom, odnosno s probavom, bio je alergičan na gotovo sve. Sada, nakon tretmana, osim što je koža u potpunosti čista, testiran je na svu hranu i pokazalo se da samo ne podnosi mlijeko'', navodi voditelj rehabilitacijskog centra Život.

Ističe kako je, i kao otac dvoje djece, posebno osjetljiv na malene te se u njihovom Centru uvijek posebna pažnja pridaje djeci.

''Žao mi je i roditelja koji ne spavaju, ja sam testirao na svojoj djeci pa sam to počeo primjenivati i u praksi. Bowen djeluje kod svakog stanja ako je netko voljan probat, a po našem iskustvu pomogao je u 95 posto slučajeva'', dodaje.

Pogledajte cijelu priču.

Kopirati
Drag cursor here to close