Narodna knjižnica HNŽ

Znate li što je Biblioterapija?

"Biblioterapija je liječenje knjigom, jer nam knjige pomažu u prevladavanju naših svakodnevnih poteškoća", kazala je Čarapina Zovko.
Kultura / Knjige | 07. 04. 2022. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu tjedna Andersena u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar u četvrtak je održana edukacija za knjižničare HNŽ-a na temu Biblioterapija.

Pozivu se odazvalo 30 knjižničara, a radionicu je otvorila ravnateljica knjižnice Julijana Pavlović.

"Organizirali smo edukaciju za knjižničare naše županije o temi Biblioterapija koja je inovativna te želimo nastaviti s našim aktivnostima koje smo radili prije pojave pandemije. Danas je odličan odaziv na prvom predavanju i radujemo se idućim", istaknula je Pavlović.

Doc. dr. sc. Ivona Čarapina Zovko, voditeljica radionice, za radio Mostarska panorama kazala je da su ciljano išli na populaciju knjižničara koji u svom radu mogu primjenjivati biblioterapiju.

"Biblioterapija je liječenje knjigom, jer nam knjige pomažu u prevladavanju naših svakodnevnih poteškoća. Nastojali smo osmisliti program tako da postoji interaktivnii dio, da sudionici nakon radionice mogu primjeniti znanje na svom radnom mjestu. U radioničkom dijelu smo radili Storytelling odnosno pričanje priča, gdje će sudionici na temelju ispričanih priča pokušati naći identifikacije, katarze i ostale elemente koji su sastavnim dijelom biblioterapije", kazala je Čarapina Zovko.

Podsjetimo, Narodna knjižnica HNŽ po drugi put organizira manifestaciju Tjedan Hansa Christiana Andersena.

Tjedan druženja i stvaralačkih aktivnosti koji ima za cilj približiti i popularizirati knjigu i književnost te istaknuti važnost čitanja. Ovogodišnja poruka djeci glasi: "Priče su krila koja ti pomažu uzletjeti svakoga dana".

Kopirati
Drag cursor here to close