Podcast "Imam ideju" #52

VIDEO | Dr. Đuzel: Poliklinika Vitalis je spremna za sve zahtjeve moderne medicine

U najnovijem izdanju našeg podcasta "Imam ideju" gostuje dr. Goran Đuzel, vlasnik i direktor uspješne privatne poliklinike "Vitalis" iz Mostara. Zahvaljujući otvorenosti ovog vrsnog stručnjaka, možete čuti niz korisnih informacija o zdravstvu.
Lifestyle / Zdravlje | 16. 11. 2023. u 19:45 Miljenko Buhač | Bljesak.info
Dr. Goran Đuzel: Poliklinika Vitalis osposobljena je za sve zahtjeve moderne medicine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naš gost ovaj put je dr. Goran Đuzel, specijalist kardiovaskularne kirurgije, vlasnik i direktor Poliklinike Vitalis iz Mostara.

Nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu u Mostaru 2004. godine, dr. Đuzel otišao je na specijalizaciju u Berlin, a po povratku u Mostar iskustva je stjecao u javnom zdravstvu.

"Edukacija na Zapadu je nešto što bi preporučio i poželio svakome iz moje branše. Ipak se to razlikuje i sve što donesete sa Zapada je dobro primijeniti kod nas", kaže naš gost na početku razgovora.

Ističe kako su naši liječnici specijalisti iznimno cijenjeni na Zapadu, jer u medicini sve više dominira tehnologija, a tehnologija je skupa. S druge strane, naši stručnjaci posjeduju naviku da se služe vještinama i znanjima, što se, naravno, na Zapadu itekako cijeni.

Nadalje, u razgovoru donosimo niz razumljivih savjeta i uputa dr. Đuzela po pitanju svakodnevne brige o vlastitome zdravlju. Prije svega, ukazuje na krucijalnu važnost redovitih pregleda, odlaska liječniku na vrijeme, već kod prvih poteškoća, govorimo o tome koliko još uvijek prisutni strah od doktora može biti fatalan i tome slično.

Što se tiče Poliklinike Vitalis, kojom dr. Đuzel rukovodi, ona je nastala prije nešto više od devet godina.

"Jedan od motiva je što sam htio napraviti neko djelo iz svoje struke. U kardijalnu kirurgiju sam uložio svoj klinički, intelektualni i znanstveni život, pozamašan broj godina, ali puno toga mi je bilo nedorečeno, puno toga sam još želio realizirati, tako da sam se opredijelio za Polikliniku Vitalis", kaže dr. Đuzel o tome zašto se opredijelio prednost dati privatnoj poliklinici u odnosu na dotadašnju uspješnu karijeru u SKB Mostar.

U ovom razgovoru praktično sve generacije mogu saznati ponešto važno i vrijedno za sebe, bilo da se radi o mladima koji maštaju o tome da jednoga dana postanu liječnici ili o građanima koji su u svakodnevnom traganju za nekim rješenjima po pitanju svoga zdravlja itd.

Čut ćete i zanimljive informacije o različitom statusu i tretmanu pacijenata iz pojedinih županija, gdje se stvorila situacija da primjerice iz Uskoplja ili Bihaća možete s uputnicom doći u privatnu ustanovu tipa Vitalisa, a pacijent iz Mostar - što je više nego apsurdno - to ne može, jer mu liječenje nije pokriveno zdravstvenim osiguranjem.

Dakako, dotaknuli smo se i niza problema koji opterećuju zdravstvo u našoj zemlji, osvrnuli se na prepreke s kojima se susreću privatne ustanove, a bili smo slobodni i pitati za mišljenje u vezi sa štrajkom medicinskih djelatnika u HNŽ-u, koji doista predugo traje i obeshrabruje i medicinsko osoblje i pacijente.

U svakom slučaju, niz vrlo zanimljivih informacija, savjeta i opservacija, sve ono što vam može pomoći, što vas može uputiti dalje, saznajte u našem u podcastu. Bit će to, jamčimo, korisno provedeno vrijeme!

Kopirati
Drag cursor here to close