Ukrasite dom i ured

Čudesna moć biljaka: orhideje za seksualnu energiju, ruže za smanjenje stresa

Japanski znanstvenici, nakon što su urede ukrasili vazama punim ružama, zaključili su da se zaposlenima snizio broj otkucaja srca, a da je razina stresa značajno pala
Lifestyle / Zdravlje | 02. 01. 2023. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosiljak je biljka koja privlači pozitivne vibracije u svoje okruženje i jedna je od rijetkih koja proizvodi kisik 20 sati na dan uklanjajući toksine iz zraka.

Bosiljak za pozitivne vibracije 

Ova ‘kraljevska’ biljka izvrsna je kod liječenja raznih iritacija, a osim toga, poboljšava raspoloženje, baš kao što poboljšava i okus šalše.

Njezini pozitivni mirisni učinci dolaze iz linalola, organskog spoja koji se još nalazi u lavandi i limunu te je jedan od najčešće korištenih ekstrakata u aromaterapiji i parfemima, piše 24sata.hr.

Linalol, pokazala su mnoga istraživanja, pomaže u smanjenju stresa mijenjanjem aktivnosti naših gena i sastava krvi. Ima cvjetni miris i prirodno se nalazi u čaju, naranči, grožđu, limunu, rajčici, ali i lavandi.

Lavanda protiv glavobolja, nesanice, tjeskobe 

Mirisna lavanda, pak, opušta tijelo i razbistruje um te ublažava tjeskobna stanja, a pomaže i kod glavobolja te nesanice.

Uz to, aromaterapeuti smatraju da aktivira energiju koja iscjeljuje i donosi stabilnost u život. A dokazano je i da uklanja toksine iz doma.

Ruže smanjuju otkucaje srca 

Miris ruže opčinjuje, ali ujedno i ublažava stres. Raspršuje toksine i negativnost, a u dom unosi strast i ljubav.

No nije nužno samo se zaustaviti na mirisu, jer čak i samo gledanje u buket ruža djeluje iscjeljujuće.

Studija objavljena u časopisu Journal of Physiological Anthropology pokazala je da su se uredski radnici koji su gledali ruže osjećali opuštenije i smirenije.

Japanski znanstvenici, nakon što su urede ukrasili vazama punim ružama, zaključili su da se zaposlenima snizio broj otkucaja srca, a da je razina stresa značajno pala.

Orhideje za bolju seksualnu energiju

I orhideje poboljšavaju raspoloženje čak i tijekom zimskih dana.

Osim toga, praktičari feng shuija vole koristiti orhideje kad povećavaju pozitivnu energiju u sobi. Oslobađaju kisik tijekom noći i balansiraju energiju dok spavate.

Smatra se da poboljšava romantiku, a u drevnoj Kini orhideja se smatrala glasnikom seksualne energije i ključem aktivacije kundalinija.

Kopirati
Drag cursor here to close