Youth Power

Akcija u Mostaru - Drug free zone

Mladi iz Mostara poručili građanima - ''Izaberite život, a ne drogu''
Lifestyle / Zdravlje | 26. 06. 2021. u 16:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volonteri nevladine organizacije Youth Power su 26.6.2021. godine organizirali akciju povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga s ciljem jačanja svijesti građana o štetnostima koje droge mogu izazvati i o problemima koje ova ovisnost izaziva za pojedinca i za cijelu zajednicu.

Ulična akcija je održana na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog, gdje je 20 volontera dijelilo majice s promotivnim natpisom borbe protiv zloupotrebe narkotika. Ovogodišnja poruka kampanje je glasila „Izaberi život ne drogu“ te su volonteri nastojali ovu poruku prenijeti na što bolji način.

Foto: PR Youth Power / Akcija mladih u Mostaru

Seid Šabanović, volonter nevladine organizacije Youth Power, je istaknuo važnost zdravijih životnih stilova.

''Problem zloupotrebe droga smo prepoznali kao jedan od najvećih problema s kojim se susreću stanovnici naše zajednice. Također, vrijedi spomenuti da su česti korisnici opojnih sredstava upravo naši vršnjaci. Stoga nas je to potaknulo, da na ovaj simboličan dan izađemo na ulice, te još jednom akcijom u nizu podržimo borbu protiv štetnih, ali rasprostranjenih pojava u društvu'', poručili su aktivisti.

Ajla Memić, dugogodišnja volonterka nevladine organizacije Youth Power, je rekla kako grad Mostar treba više ovakvih uličnih akcija.

''Smatram da je akcija imala pozitivan utjecaj. A kao razlog ovakvog mišljenja navela bih osmijehe koje smo izmamili, ali i ohrabrujuće, povratne reakcije koje smo dobili. Uistinu smatram da treba postojati još više ovakvih akcija, koje će na jedan lijep način ukazati na štetnost konzumacije opojnih sredstava. A da je ovaj klub važan za nas, za zajednicu, itekako jeste jer nas uči bitnim vrijednostima, moralu i prvenstveno o životu'', poručila je Ajla, vršnjački edukator i dugogodišnji volonter nevladine organizacije Youth Power.

1987. godine, kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje u izgradnji društva bez droga, Generalna skupština Ujedinjenih naroda  proglasila 26. lipanj "Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama".

Obilježavanje ovog dana ima za cilj upozoriti svjetsku javnost na sverastući problem zloupotrebe droga te pozvati sve aktere na svjetskoj i nacionalnoj razini za aktivno uključivanje u postizanju zajedničkog cilja.

Aktivnost je realizirana u okviru projekta Inicijativa mladića (YMI – Young Men Initiative): ''Promoviranje zdravijih životnih stilova među mladima u Bosni i Hercegovini'', koji podržava Vlade Švicarske, OAK Fondacija, Austrijska razvojna agencija i CARE International Bosna i Hercegovina.

Kopirati
Drag cursor here to close