Sve za ljepotu

10 načina kako da ocat iskoristimo za ljepotu

Samo jedna boca ovog fantastičnog fermentiranog octa može utjecati na sve od prhuti do opeklina.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 02. 2018. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jabučni ocat je sigurno jedan od najslavnijih 'beauty sastojaka u posljednjih nekoliko godina. Diljem društvenih mreža, doslovno svi, od celebrityja do top beauty eksperata, otvoreno i često pričaju o tome zašto uvijek imaju zalihe upravo ovoga octa kod kuće. Samo jedna boca ovog fantastičnog fermentiranog octa može utjecati na sve od prhuti do opeklina, piše 24sata.hr.

1. Kao tonik S obzirom na to da ima antibakterijska svojstva, izvrstan je tonik - sve što trebaš je pomiješati malo octa s destiliranom vodom i prebrisati lice. Sigurna si od prištića i komedona!

2. Protiv prhuti Prirodna kiselost i čistoća jabučnoga octa uklanja i ostavlja čistim vlasište, pritom i suzbija novo stvaranje prhuti. Stvori svoju mješavinu protiv prhuti tako da pomiješaš jabučni ocat s vodom i staviš u bocu sa špricaljkom. Poslije pranja kose pošpricaj kosu ovom mješavinom i kasnije dobro isperi.

3. Za posvjetljivanje kose Želiš prirodne pramenove ovoga ljeta? Isprobaj ovaj DIY trik - isperi kosu jabučnim octom, koji će instantno naglasiti svijetle tonove u tvojoj kosi, bilo da si brineta ili plavuša.

4. Za ublažavanje opeklina od sunca To je vjerojatno zadnja stvar koja bi ti pala napamet, ali zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima, ono će ubrzati oporavak. Za brzo olakšanje, pomiješaj vodu i jabučni ocat i stavi na opekline.

5. Za mršavljenje Za ubrzavanje metabolizma, svako jutro na prazan želudac popij jabučni ocat u vrućoj vodi, a zatim doručkuj!

6. Protiv lošeg zadaha Jabučni ocat ubit će bakterije u usnoj šupljini. Jednostavno kao s tekućinom za usnu šupljinu, mućkaj malo octa u ustima 20-30 sekundi i zatim ispljuni.

7. Protiv mrlja na noktima Ako imaš žute nokte od laka za nokte, možeš ih oporaviti tako da ih namačeš u jabučnom octu. Neće uspjeti od prve, ali s vremenom će ukloniti mrlje.

8. Protiv prištića Na štapić za uši stavi malo jabučnoga octa i pritisni na prištić - njegovo antiupalno i antibakterijsko djelovanje smanjit će ga upola.

9. Za umirujuću kupku Želiš li manje iziritiranu kožu, u kupku ubaci nekoliko kapi jabučnoga octa. Predivno će umiriti kožu!

10. Protiv ugriza insekata Iako neće odbiti insekte, ublažit će i krajnje umiriti osjećaj ugriza.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close