Potvrdilo istraživanje

Ženama su najprivlačniji muškarci koji kuhaju i čiste

Žene identificiraju jednako sudjelovanje svojih muževa u kućnim poslovima kao znak ljubavi, što ih čini privlačnijima.
Lifestyle / Seksualnost | 28. 04. 2021. u 07:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstvenici su otkrili da su muškarci koji su uključeni u kućne poslove privlačniji ženama.

Zahvaljujući grupi sociologa moguće je objasniti zašto muškarci djeluju šarmantnije kad mašu metlom. U svojoj analizi podataka, otkrili su da muškarce koji obavljaju kućne poslove žene identificiraju kao privlačnije i poželjnije.

I nisu jedini koji tako misle. Njihova otkrića potkrepljuje koje je istaklo da su parovi koji ravnopravno dijele kućanske poslove zadovoljniji svim aspektima braka.

Drugi su stručnjaci potvrdili ovaj zaključak vlastitim istraživanjima, poput psihologa dr. Gottmana, koji se specijalizirao u područjima poput veza i brakova.

Gottmanove istrage navele su ga da vjeruje da žene identificiraju jednako sudjelovanje svojih muževa u kućnim poslovima kao znak ljubavi, što ih čini privlačnijima.

Analiza također odbacuje stereotipnu ideju da se muškarce može smatrati manje muževnima ako redovno preuzimaju odgovornost za svakodnevne obaveze u obitelji i domaćinstvu, poput brige o djeci, kuhanju ili brisanju podova.

Stvarnost situacije je posve suprotna, jer im to može pomoći da izgledaju poželjnije i privlačnije, pa čak i ojačati njihove odnose s partnericama.

Štoviše, djeca također imaju koristi od primjera svojih očeva. Podaci su također pokazali da se djeca u školi, koja rade kućanske poslove zajedno s očevima, bolje slažu sa svojim vršnjacima i razvijaju više prijateljstva od one koja to ne čine.

Osim toga, manja je vjerojatnoća da neće poslušati svoje učitelje, da će se loše ponašati, da će biti depresivni ili asocijalni.

Što zaključiti osim da ravnopravno sudjelovanje u kućanskim poslovima zaista doprinosi svim članovima obitelji, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close